Indokínai ízekre vált Baldaszti

Anh Tuan vietnámi származású, magyar divattervező idén új oldaláról mutatkozik be. Baldaszti Péter partnereként az Andrássy úton hamarosan megnyíló indokínai étterem szakmai vezetőjeként debütál. A közösen kreált autentikus és minőségi menüsorok elérhető áron várják majd az ázsiai konyha iránt érdeklődőket.

A Baldaszti Group pár éve színesíti már folyamatosan fejlődő fővárosunk gasztro- és szórakoztató piacát. A tavaly nyitott ZONA vagy az URIMURI, mint jelenlegi zászlóshajók, remek példák a csoport kiemelkedő jelenlétére Budapesten.

Szeptemberben elérkezik az idő, hogy a „MURI” szomszédságában lévő étterem teljesen új arculattal nyisson meg. Az új projektben Baldaszti Péter társa nem más, mint Anh Tuan, akinek neve a divat világában otthonosan mozgók számára nagyon ismerősen cseng. Péter és Tuan között egy baráti főzés alkalmával formálódott a gondolat, hogy létrehozzanak egy olyan helyet a belvárosban, ami autentikus ázsiai ételeket kínál elérhető áron, fiatalos környezetben.

„Tuannal gyorsan megtaláltuk a közös hangot, aminek eredménye egy különlegesen produktív munkafolyamat. Nagyon várom már, hogy ennek gyümölcsét közönségünk elé is tárhassuk” – nyilatkozta Baldaszti Péter a partnerség kialakulásáról és a közös munkáról.

Egy keleti világban gyökerező, de a fiatal budapesti vállalkozók saját ízlésével átitatott koncepcióra számíthatunk, aminek hitelére garancia Tuan vietnámi gyökerei és tudása, valamint Péter gasztró területen szerzett szakértelme. Az étlap klasszikus indokínai ételekből válogat, kiegészülve speciális, fúziós fogásokkal is. Az étterem konyhájában főszerepet vállaló Tuan az autentikus főzési technikákat, helyi recepteket édesanyjától, otthon sajátította el. Az inspiráció forrása, valamint az ázsiai és európai kultúra közötti átjárhatóság tükröződik az étterem nevében, ami MADAME NOI-ként vonul be ősztől a budapesti köztudatba.

További különlegességnek számít maga a partnerség is, hiszen igen ritkán esik meg, hogy a gasztro- és a divatvilág két fiatalja összefog a közös siker érdekében. Az azonban biztosan állítható, hogy a társak saját területen szerzett tapasztalata, maximalizmusa és az általuk külön-külön is képviselt minőség garancia a számunkra.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.