Indul a 2012-es Bocuse d’Or kaland

A Bocuse d’Or két évtizede világ legrangosabb szakácsversenye. Azonban a Bocuse d’Or több, mint egy verseny: egy páratlan lehetőség a szakmai fejlődésre; egy nemzetközi karrier kezdetének az esélye.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia meghirdeti a Bocuse d’Or Selection Hungary melegkonyhás, csúcsgasztronómiai szakácsversenyét, amely egyben a 2012. március 18 - 21-én, Brüsszelben megrendezésre kerülő „Bocuse d’Or – Europe” hivatalos selejtezője is.

A brüsszeli versenyen Magyarországot képviselő versenyző kiválasztása a hazai selejtezőket követő döntőn történik.

A Bocuse d’Or magyarországi döntőjébe a selejtezők első és második helyezettje kerül be, a további versenyzők a kapott pontok alapján juthatnak be.

ELŐDÖNTŐ:

Az elődöntők helyszínei és időpontjai:

• Bocuse d’Or Selection Hévíz, Lotus Therme Hotel & Spa***** - 2011. május 4-5.

• Bocuse d’Or Selection Budapest, Metro Vevőakadémia - 2011. május 9-10.

DÖNTŐ:

A döntő helyszíne és időpontja:

• Bocuse d’Or Selection Hungary, Budapest, 2011. október 13-14.

VERSENYKIÍRÁS:

A versenyzőknek a Bocuse d’Or hivatalos szabályai szerint egy hús- és egy halételt kell elkészíteni a rendelkezésre álló 5 óra alatt. Jelen kiírásban szereplő alapanyagok az elődöntőkre vonatkoznak. A döntő alapanyagait -amennyiben változnak- a későbbiekben tesszük közzé.

Hal - étel - NORVÉG LAZAC

- Norvég lazac

- Két köret (szabadon választott)

Hús - étel - MAGYAR BÁRÁNY

- Bárány gerinc /csontos/ (French racks)

- Bárány csülök vagy comb (kötelezően választandó)

- Bárány belsőség (nem kötelező)- Két köret (szabadon választott)

A fogások mellé tálalt mártások nem számítanak köretnek!

Az alapanyagok beszerzésében a Magyar Bocuse d’Or Akadémia szükség esetén segítséget nyújt. A felkészüléshez szükséges alapanyagok a METRO áruházakban rendkívüli kedvezményekkel szerezhetők be.

Tálalás módja:- tányér szervíz

JELENTKEZÉS:

A versenyen két fős csapatok indulhatnak. A csapatot irányító versenyzőnek ’candidate’ 23. életévét be kell töltenie, az őt segítő ’commis’ nem lehet idősebb 22 évesnél. A korábbi tapasztalatok szerint megkérjük a tisztelt jelentkezőket, hogy számoljanak azzal is, hogy egy esetleges továbbjutás esetén a Bocuse d'Or Europe részvételének feltétele a korhatárra vonatkozóan is ugyan ez a 'commis' esetében.

A jelentkezésnek az alábbiakat kell tartalmaznia:

• szakmai fényképes önéletrajz, elérhetőséggel

• a csapattagok pontos szakácskabát mérete

• rövid motivációs levél, témája: Miért jelentkezik a Bocuse d’Or szakácsversenyre?

• a hal – és húsétel neve és pontos leírása,

• a selejtező megnevezése, amelyen a csapat indulni kíván.

A versenyre való regisztrációs díj nettó 20.000 Ft csapatonként, amelyet az Akadémia számlájára kérünk átutalni (10101030 – 01994000 – 01003007). A versenyen minden résztvevő az Akadémia által biztosított szakácskabátot viseli.

Tájékoztatjuk a csapatokat, hogy a jelentkezéseket kizárólag a Magyar Bocuse d’Or Akadémia honlapján (www.bocusedorhungary.hu) 2011. március 14-től megtalálható jelentkezési oldalon adhatják le. Sem e-mailben, sem postán leadott jelentkezés nem érvényes.

Jelentkezési határidő: 2011. április 24.

A szervezők a változtatás jogát fenntartják, túljelentkezés esetén a versenyzőket a jelentkezésben megjelölttől eltérően más helyszínre is beoszthatják!


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.