A Magyar Bocuse d’Or Akadémia meghirdeti a Bocuse d’Or Selection Hungary melegkonyhás, csúcsgasztronómiai szakácsversenyét, amely egyben a 2012. március 18 - 21-én, Brüsszelben megrendezésre kerülő „Bocuse d’Or – Europe” hivatalos selejtezője is.
A brüsszeli versenyen Magyarországot képviselő versenyző kiválasztása a hazai selejtezőket követő döntőn történik.
A Bocuse d’Or magyarországi döntőjébe a selejtezők első és második helyezettje kerül be, a további versenyzők a kapott pontok alapján juthatnak be.
ELŐDÖNTŐ:
Az elődöntők helyszínei és időpontjai:
• Bocuse d’Or Selection Hévíz, Lotus Therme Hotel & Spa***** - 2011. május 4-5.
• Bocuse d’Or Selection Budapest, Metro Vevőakadémia - 2011. május 9-10.
DÖNTŐ:
A döntő helyszíne és időpontja:
• Bocuse d’Or Selection Hungary, Budapest, 2011. október 13-14.
VERSENYKIÍRÁS:
A versenyzőknek a Bocuse d’Or hivatalos szabályai szerint egy hús- és egy halételt kell elkészíteni a rendelkezésre álló 5 óra alatt. Jelen kiírásban szereplő alapanyagok az elődöntőkre vonatkoznak. A döntő alapanyagait -amennyiben változnak- a későbbiekben tesszük közzé.
Hal - étel - NORVÉG LAZAC
- Norvég lazac
- Két köret (szabadon választott)
Hús - étel - MAGYAR BÁRÁNY
- Bárány gerinc /csontos/ (French racks)
- Bárány csülök vagy comb (kötelezően választandó)
- Bárány belsőség (nem kötelező)- Két köret (szabadon választott)
A fogások mellé tálalt mártások nem számítanak köretnek!
Az alapanyagok beszerzésében a Magyar Bocuse d’Or Akadémia szükség esetén segítséget nyújt. A felkészüléshez szükséges alapanyagok a METRO áruházakban rendkívüli kedvezményekkel szerezhetők be.
Tálalás módja:- tányér szervíz
JELENTKEZÉS:
A versenyen két fős csapatok indulhatnak. A csapatot irányító versenyzőnek ’candidate’ 23. életévét be kell töltenie, az őt segítő ’commis’ nem lehet idősebb 22 évesnél. A korábbi tapasztalatok szerint megkérjük a tisztelt jelentkezőket, hogy számoljanak azzal is, hogy egy esetleges továbbjutás esetén a Bocuse d'Or Europe részvételének feltétele a korhatárra vonatkozóan is ugyan ez a 'commis' esetében.
A jelentkezésnek az alábbiakat kell tartalmaznia:
• szakmai fényképes önéletrajz, elérhetőséggel
• a csapattagok pontos szakácskabát mérete
• rövid motivációs levél, témája: Miért jelentkezik a Bocuse d’Or szakácsversenyre?
• a hal – és húsétel neve és pontos leírása,
• a selejtező megnevezése, amelyen a csapat indulni kíván.
A versenyre való regisztrációs díj nettó 20.000 Ft csapatonként, amelyet az Akadémia számlájára kérünk átutalni (10101030 – 01994000 – 01003007). A versenyen minden résztvevő az Akadémia által biztosított szakácskabátot viseli.
Tájékoztatjuk a csapatokat, hogy a jelentkezéseket kizárólag a Magyar Bocuse d’Or Akadémia honlapján (www.bocusedorhungary.hu) 2011. március 14-től megtalálható jelentkezési oldalon adhatják le. Sem e-mailben, sem postán leadott jelentkezés nem érvényes.
Jelentkezési határidő: 2011. április 24.
A szervezők a változtatás jogát fenntartják, túljelentkezés esetén a versenyzőket a jelentkezésben megjelölttől eltérően más helyszínre is beoszthatják!