Indul a Borászok Borásza Ösztöndíjprogram

A Vinum Praemium Alapítvány meghirdeti a Borászok Borásza Ösztöndíj Programot! Pályázhat minden fiatal magyar, az Alapítvány partnerintézménynél felsőfokú szőlész-borász alapképzésen részt vevő hallgató. Cél a jövő Borászok Borászának megtalálása, aki választott hivatása iránt elkötelezett, határozott jövőképpel rendelkezik és számára a „tökéletes bor” elkészítése mellett a közösség építése, ápolása egyaránt fontos.

Ezt lehet nyerni a Borászok Borásza Ösztöndíj Programmal:

  • a „Jövő Borásza” cím viselése egy évig.
  • féléves külföldi szakmai gyakorlat bruttó 1.000.000,- Forintos anyagi támogatása
  • szüret valamely Borászok Borászánál és a jelölteknél
  • tiszteletjegy a Borjog és Bormarketing 2017. Konferenciára
  • meghívó a Borászok Borásza gálára az ünnepélyes eredményhirdetésre.

Nevezési feltételek és a pályázat keretein belül benyújtandó iratok:

  • Aktív hallgatói jogviszony az alábbi oktatási intézmények valamelyikének szőlész-borász alapképzésén: Budapesti Corvinus Egyetem, Szent István Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Pannon Egyetem, Eszterházy Károly Főiskola
  • Legalább négy sikeresen lezárt félév
  • Be nem töltött 29. életév
  • Tanszéki ajánlás (Fontos információ: egy oktatási intézmény legfeljebb öt hallgatót ajánlhat)
  • Kitöltött adatlap
  • A pályázó nyilatkozata arról, hogy még nem vett részt külföldi szakmai gyakorlaton
  • Legalább egy igazolt szüreti részvétel
  • Magyar nyelvű dolgozat az adott év aktuális téma-kiírásának megfelelően
  • Minimum középfokú angol nyelvismeret
  • Magyar állampolgárság.

A pályázat kiírása és elbírálása:

Az aktuális téma kiválasztásáról a Vinum Praemium Alapítvány - Borászok Borászaiból álló - jelölőtestülete dönt.

2016. aktuális témája: „Eredetvédelem és bormarketing”

/A legalább 15 és legfeljebb 25 oldal terjedelmű dolgozat formai és tartalmi követelményeinél a Pályázó által látogatott felsőoktatási intézmény szakdolgozat készítési útmutatója az irányadó./

A pályázati anyagok leadásának határideje: 2016. szeptember 1.

A pályázati anyagok leadásának helye: a Vinum Praemium Alapítvány székhelye.

A beérkezett dolgozatokat az alapítvány által felkért szakirányú egyetemi oktatók előzetesen értékelik, majd oktatási intézményenként a legjobbra értékelt dolgozatot rövid szakmai összefoglalóval ellátva a Vinum Praemium Alapítvány - jelölőtestülettel kiegészített – kibővített kuratóriuma elé terjesztik. A „Jövő Borásza” cím odaítéléséről az Alapítvány kibővített kuratóriumi ülése dönt. A „Jövő Borásza” kitüntető címet minden évben egy hallgató nyerheti el. 

A Borászok Borásza ösztöndíjprogram szakmai vezetője: Dr. Lukácsy György adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem, Szőlészeti Tanszék

A Vinum Praemium Alapítvány ösztöndíjprogramban részt vevő szakmai együttműködő partnerei: Budapesti Corvinus Egyetem, a Szent István Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem (2017-től), a Pannon Egyetem, az Eszterházy Károly Főiskola.


Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.