Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék

Minden eddiginél több helyszínnel, vezetett gasztrotúrákkal és kerékpáros ajánlatokkal indul az idei Gasztrohegy októberben. A programhegyek május végéig tartanak. Érdemes a célpontokat két keréken megközelíteni.

Az idei első tematikus hétvége október 26-27-én lesz. „Irány az erdő” címet adtuk neki, és arra bíztatjuk a vendégeket, hogy sétálva, vagy a BalatonBike365 csúcsszuper elektromos kerékpárjaira ülve fedezzék fel a vidéket. Egy Kéktúra szakasz után, a hegyre felbiciklizve, vagy egy kiadós kerékpár túra után-közben pedig jöhetnek a Gasztrohegy fogások: vadak, szarvas, őz, fácán, gombák, erdei termények

 – mondja Budavári Dóra, a Gasztrohegy kommunikációs vezetője.

Idén 7 fő helyszín és 6 kiegészítő helyszín került fel az idei térképre. A fő helyszíneken lehet kóstolni a tematikus Gasztrohegy ételeket, a kiegészítő helyeken borokkal, brunch-al, témához illő ajánlatokkal és programokkal várnak.

FŐ HELYSZÍNEK: Hableány, Laposa Birtok, Borbarátok, Bonvino Borbár, Tilia Borvendéglő,  Nefelejcs – Sike Balázs Pincéje (új), Folly Arborétum és Borászat (új)

KIEGÉSZÍTŐ HELYSZÍNEK: Istvándy Borműhely, Pláne Badacsony Borterasz, Gilvesy B-üzem (új), LaTéne Desszertműhely (új), Válibor Vinotéka (új), Hinta Badacsony (új)

A Gasztrohegy bejárására is egyértelműen a bringa a legjobb találmány: a helyek kellően közel vannak egymáshoz, ugyanakkor pont olyan távol is, hogy egy kellemes biciklis túra kerekedjen belőle, pláne, ha belevesszük a három új, távolabbi helyet, a Szent György-hegy tövében a Gilvesy B-üzemet, a badacsonytördemici Nefelejcset és a badacsonyörsi Folly Arborétumot. 

Időpontok, tematikus gasztro hétvégék 2024/2025-ben:

Október 26-27. Gasztrohegy - Irány az erdő!

December 7-8. Gasztrohegy ADVENT

Február 8-9. Gasztrohegy farsangi hétvége

Március 29-30. Gasztrohegy Bringás hétvége – „Egykezes” bringás ételek és falatok

Május 10-11. Gasztrohegy Tapas weekend

 


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.