Újabb hely zárt be Budapesten

A budapesti gasztronómia egyik meghatározó helye, a MOST Kortárs Bisztró közösségi média oldalán váratlanul bejelentette bezárását. 

Az egyedi hangulatáról, bohém berendezésről és remek ételeiről híres MOST így búcsúzott Facebook oldalán:

„Most elköszönünk, bezártunk. Mi sajnáljuk talán a leginkább, de nagyon köszönjük nektek ezt a sok évet és szép emléket. Köszi, hogy jöttetek!”

 


Fotó: MOST

A korábban Articsóka néven működő kultikus hely története 16 évvel ezelőtt indult és azóta ezrek kedvencévé vált, ikonikus fish&chips és indiai ételeinek köszönhetően. 

 


Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 
Franciaországban csökkenő borfogyasztás, ellenben hódít a sör

Franciaországban csökkenő borfogyasztás, ellenben hódít a sör 

Különösen a vörösbor szenvedi meg a trendek változását.
A miskolci étteremben lehúzták a rolót

A miskolci étteremben lehúzták a rolót 

A miskolci Grill Farm étterem, mint közölték, végleg bezárt.
Bezárta budapesti gyárát az ikonikus édességgyár

Bezárta budapesti gyárát az ikonikus édességgyár 

A budapesti gyár több mint 150 évig működött.
Eladó a Káli-medence menő pékségének épülete

Eladó a Káli-medence menő pékségének épülete 

A tavaly tavasszal bezárt Andriska Pékbisztró az egyik legnépszerűbb pékség volt a Balaton környékén. 
Pezsgők és aszúk arzenálja várja e héten a pesti ötcsillagos házban

Pezsgők és aszúk arzenálja várja e héten a pesti ötcsillagos házban 

Hagyományos érlelésű pezsgőkből és tokaji aszúkból rendez kóstolót a Winelovers december 27-én, a budapesti Hotel Intercontinentalban.
Közönségdíjas a Master Good karácsonyi tévéreklámja

Közönségdíjas a Master Good karácsonyi tévéreklámja 

Az egyik szakmai portál közönségdíját vehették át.
Friss felmérés: a töltött káposzta toronymagasan vezet, mögötte a halászlé és a rántott hús is dobogós

Friss felmérés: a töltött káposzta toronymagasan vezet, mögötte a halászlé és a rántott hús is dobogós 

Mindez az Europion reprezentatív felméréséből derül ki, amelynek során a magyar lakosság karácsonyi és újévi szokásait, valamint a magyarok kedvenc ételeit, filmjeit, zenéit vizsgálták.
Hamarosan Budapesten is nyílik egy Time Out Market

Hamarosan Budapesten is nyílik egy Time Out Market 

2025-ben megnyílhat az első olyan gasztronómiai és kultúrális központ, amely már a világ több nagyvárosában létezik.
Hová tart a világ? Már a méregdrága Dubai csokiban sem bízhat az ember

Hová tart a világ? Már a méregdrága Dubai csokiban sem bízhat az ember 

A baden-württembergi élelmiszer-ellenőrző hatóságok Dubai csokikat vizsgált meg, és arra jutottak, hogy azok nemkívánatos anyagokat tartalmaztak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.