Ismét a régi pompájában tündököl a Sirha Lyon

A tavalyi, meglehetősen visszafogott rendezés után idén januárban ismét a megszokott időpontban, óriási, tolongó tömeg kíséretében, közel 200 ezer nm2-nyi kiállítói területen, több mint 4 ezer kiállító részvételével tartják az FMCG-szektor és a Horeca-ágazat egyik legmeghatározóbb szakmai rendezvényét. Exkluzív tudósítás a helyszínről.

Folyamatosan hömpölygő, hatalmas tömeg, mindenütt kóstoltatás a standokon: a Sirha Lyon a Covidot követően végre visszatért a "rendes kerékvágásba", és a megszokott hangulatos, vérpezsdítő, élő, vibráló, pulzáló szakmai nagyrendezvény arcát mutatja, mondja a helyszínről az esemény kapcsán Bősze Ákos, a magyarországi METRO Nagykereskedelem HoReCa Üzletágfejlesztési vezetője. 

 

Bár a nagyrendezvényt megelőző napokban Franciaország hírnevét némileg megtépázta az országos sztrájkokról szóló híradások, amelyek természetesen Lyon városát is érintették, azonban, mint alkalmi tudósítónktól hallhattuk, szerencsére ez a nehezítő körülmény nem játszott semilyen szerepet a vasárnap és hétfőn zajló szakácsrendezvény, a Bocuse d'Or világbajnoki döntőre érkező magyar csapat esetében. Minden csomagjuk rendben megérkezett, és az alapanyagokat, felszereléseket szállító teherautó is időben megjött a verseny helyszínére. Ráadásul, a hétfői versenynapra készülő magyaroknak csak egy-két apróságot kell csupán beszerezniük a helyszínen, annyira alaposan becsomagoltak mindent, és felkészültek a világviadalra, hogy most szinte a Buddha nyugalmával figyelik a történéseket.

Például a Sirha kiállítás METRO strandján is fesztelenül, stressz nélkül beszélgettek a szombati, 16 órakor tartott nemzetközi megnyitó alkalmával a többi csapat tagjaival, és közösen latolgatták az esélyeket.

A nagyon jó hangulatban zajlott nyitóesemény kapcsán a magyarok esélyeiről természetesen mi is megkérdeztük alkalmi tudósítónkat, Bősze Ákost, aki a következőket válaszolta: "Nehéz lenne előre megmondani, hogy ki nyeri az idei világbajnoki címet. Az biztos, hogy a skandinávok ismét uralni fogják a mezőnyt, viszont ahogy látom, a franciákat képviselő fiatal szakácslány is nagy dobásra készül, őt sem lehet figyelmen kívül hagyni. Én az első háromba joggal várnám akár a japán vagy az amerikai versenyzőt is. És ne feledkezzünk el az észt csapatról sem, szerintem ők is okozhatnak meglepetést!"

A tradíció, a hagyomány és az esemény alapítója kapcsán a METRO standján tartott megnyitó alkalmával ott volt, és természetesen a verseny mindkét napján jelen lesz Jerome Bocuse, akinek édesapja alapította a világ legfontosabb szakácsversenyét, és családja számára szintén kihagyhatatlan ez az örökség, folytatják ezt a szép és világra szóló és meghatározó hagyományt. 

Egy biztos, vasárnap már felharsannak a kürtök, trombiták, és minden lehetséges módon támogatják és buzdítják majd a versenyzőket honfitársaik - ahogy ez már szintén hagyomány. Első nap a norvégok, japánok, svédek verseny munkáira kell nagyon odafigyelni, mondja Bősze Ákos, második nap reggel pedig másodikként kezdenek majd a mieink, akkor pedig szintén elkel a szurkolás. 

Forrás: METRO / Turizmus Online


Új megjelenést kapott karácsonyra a pesti plaza ételudvara

Új megjelenést kapott karácsonyra a pesti plaza ételudvara 

Az Arena Mall új és megújult üzletei mellett üde oázissá alakított ételudvarával várja a karácsonyi bevásárlásra indulókat.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
MICHELIN Guide: remények és esélyek

MICHELIN Guide: remények és esélyek 

December 10-én az Operaházban tartandó díjátadó ceremónián lehull a lepel arról, hogy idén mely vendéglátóhelyek nyernek bebocsájtást a MICHELIN Guide által elismertek szűk körébe.
Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa

Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa 

A  frissen szedett fenyőágakat a főzés során közvetlenül a forró sörléhez adják.
Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján

Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján 

A tél közeledtével a Kozmo Étterem új menüje a szezon ízeit és hangulatát idézi, egyaránt kényeztetve a hagyományos és a modernebb gasztronómia kedvelőit.
A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett

A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a megjelenés változott

A név a régi, a megjelenés változott 

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása

A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása 

A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli  

Néhány a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiváljának sokszínű, egészséges kínálatából.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.