Ismét a régi pompájában tündököl a Sirha Lyon

A tavalyi, meglehetősen visszafogott rendezés után idén januárban ismét a megszokott időpontban, óriási, tolongó tömeg kíséretében, közel 200 ezer nm2-nyi kiállítói területen, több mint 4 ezer kiállító részvételével tartják az FMCG-szektor és a Horeca-ágazat egyik legmeghatározóbb szakmai rendezvényét. Exkluzív tudósítás a helyszínről.

Folyamatosan hömpölygő, hatalmas tömeg, mindenütt kóstoltatás a standokon: a Sirha Lyon a Covidot követően végre visszatért a "rendes kerékvágásba", és a megszokott hangulatos, vérpezsdítő, élő, vibráló, pulzáló szakmai nagyrendezvény arcát mutatja, mondja a helyszínről az esemény kapcsán Bősze Ákos, a magyarországi METRO Nagykereskedelem HoReCa Üzletágfejlesztési vezetője. 

 

Bár a nagyrendezvényt megelőző napokban Franciaország hírnevét némileg megtépázta az országos sztrájkokról szóló híradások, amelyek természetesen Lyon városát is érintették, azonban, mint alkalmi tudósítónktól hallhattuk, szerencsére ez a nehezítő körülmény nem játszott semilyen szerepet a vasárnap és hétfőn zajló szakácsrendezvény, a Bocuse d'Or világbajnoki döntőre érkező magyar csapat esetében. Minden csomagjuk rendben megérkezett, és az alapanyagokat, felszereléseket szállító teherautó is időben megjött a verseny helyszínére. Ráadásul, a hétfői versenynapra készülő magyaroknak csak egy-két apróságot kell csupán beszerezniük a helyszínen, annyira alaposan becsomagoltak mindent, és felkészültek a világviadalra, hogy most szinte a Buddha nyugalmával figyelik a történéseket.

Például a Sirha kiállítás METRO strandján is fesztelenül, stressz nélkül beszélgettek a szombati, 16 órakor tartott nemzetközi megnyitó alkalmával a többi csapat tagjaival, és közösen latolgatták az esélyeket.

A nagyon jó hangulatban zajlott nyitóesemény kapcsán a magyarok esélyeiről természetesen mi is megkérdeztük alkalmi tudósítónkat, Bősze Ákost, aki a következőket válaszolta: "Nehéz lenne előre megmondani, hogy ki nyeri az idei világbajnoki címet. Az biztos, hogy a skandinávok ismét uralni fogják a mezőnyt, viszont ahogy látom, a franciákat képviselő fiatal szakácslány is nagy dobásra készül, őt sem lehet figyelmen kívül hagyni. Én az első háromba joggal várnám akár a japán vagy az amerikai versenyzőt is. És ne feledkezzünk el az észt csapatról sem, szerintem ők is okozhatnak meglepetést!"

A tradíció, a hagyomány és az esemény alapítója kapcsán a METRO standján tartott megnyitó alkalmával ott volt, és természetesen a verseny mindkét napján jelen lesz Jerome Bocuse, akinek édesapja alapította a világ legfontosabb szakácsversenyét, és családja számára szintén kihagyhatatlan ez az örökség, folytatják ezt a szép és világra szóló és meghatározó hagyományt. 

Egy biztos, vasárnap már felharsannak a kürtök, trombiták, és minden lehetséges módon támogatják és buzdítják majd a versenyzőket honfitársaik - ahogy ez már szintén hagyomány. Első nap a norvégok, japánok, svédek verseny munkáira kell nagyon odafigyelni, mondja Bősze Ákos, második nap reggel pedig másodikként kezdenek majd a mieink, akkor pedig szintén elkel a szurkolás. 

Forrás: METRO / Turizmus Online


Elengedés, finomítás, felkészülés: ez vár a vendéglátóiparra a közeljövőben

Elengedés, finomítás, felkészülés: ez vár a vendéglátóiparra a közeljövőben 

Mi vár a vendéglátóiparra 2024-ben? Bár jósgömbünk nincsen, a kurrens vendéglátóipari és gazdasági folyamatok, valamint a rendelkezésre álló adatok alapján tudunk prognosztizálni bizonyos trendeket.
Betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára 

Nem nálunk, hanem Romániában szavazta meg az ottani képviselőház az erről szóló törvénytervezetet.
MVI-konferencia a SIRHA-n

MVI-konferencia a SIRHA-n 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) konferenciát szervez a szakmának a SIRHA kiállítás nyitónapján.
Kezdődik az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre

Kezdődik az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre 

Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal versengenek.
Ellopták a showt a balatoni fagylaltok

Ellopták a showt a balatoni fagylaltok 

A legnagyobb tömeg  nem a külföldi standok előtt, hanem egy balatoni fagylaltot kínáló kerékpáros hűtőkocsi körül alakult ki az Utazás+ kiállítás első napján.
Jelentkezhet a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre

Jelentkezhet a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre 

A S.Pellegrino nemzetközi megmérettetésére 2024. február 21-től lehet jelentkezni.
Ezek a borok kapták a "Debrecen város bora 2024" címet

Ezek a borok kapták a "Debrecen város bora 2024" címet 

Debrecen városa a Debreceni Borozó bor-és gasztronómiai magazinnal együttműködve választja ki azokat a borokat, melyek érdemesek a kitüntető címre.
Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny

Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 

A megmérettetés hatodszorra irányítja a figyelmet a legkiválóbb kulináris tehetségekre.
Öt szuper fánklelőhely Budapesten

Öt szuper fánklelőhely Budapesten  

Érdemes még ezt a hétvégét kihasználni, mert sok helyen szezonális a lehetőség és a „fánknap” általában szombatra esik.
Az Emirates felvásárolta a világ legnagyobb vertikális farmját

Az Emirates felvásárolta a világ legnagyobb vertikális farmját 

Az itt, fenntartható eljárással termelt alapanyagokból készülnek a légitársaság fedélzeti menüi.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.