Ismét csillaghullás Japánban

A csütörtök délután tartott yokohamai sajtótájékoztatón Jean-Luc Naret, a Michelin Kalauz igazgatója 4 japán étteremnek adományozott háromcsillagos minősítést. Ezzel Tōkyō megerősítette vezető pozícióját a legtöbb Michelin-csillagért folyó versenyben - adta hírül az ohriens.hu.

A nemzetek listáját összesen huszonhat darab három Michelin-csillagos éttermével a szigetország Franciaországgal együtt, holtversenyben vezeti. A Kalauz 2011-es japán kiadásában első alkalommal kap külön figyelmet két Tōkyō közeli város: Yokohama és Kamakura. A régióban - a Kalauz adatai alapján - 14 háromcsillagos, 54 kétcsillagos és 198 egycsillagos Michelin listás étterem található, amivel a japán főváros továbbra is a világ gasztronómiai központjának tekinthető - olvasható a Bloomberg tudósításában.

A Japánban működő éttermek adatait gyűjtő Gourmet Navigator online katalógus alapján a Felkelő Nap országában több mint 500 ezer vendéglátóhely található. Ezek között nagyon sok a sushi, ramen, soba és a japán konyha más specialitásaira szakosodott kis méretű, alig néhány férőhelyes étterem, amelyek csak nagyon ritkán kerülnek a Michelin japán ellenőreinek látókörébe.

Hogy a nagyközönség számára ismeretlen, de különleges ételeik miatt mégis értékesnek tűnő vendéglátóhelyek se maradjanak díj nélkül, az egyik országos televízió csatorna elindította a Kitanachelin nevű kampányt, amely egyrészt a Michelin Guide japán paródiája, másrészt a kis költségvetésű, de igazi finomságokat kínáló éttermek elismerése.

 

Tōkyō térségének legjobb éttermei a Michelin Kalauz alapján:

 

Háromcsillagos:

Araki (sushi étterem)

Esaki (hagyományos japán étterem)

Hamadaya (hagyományos japán étterem)

Ishikawa (hagyományos japán étterem)

Joel Robuchon (francia étterem)

Kanda (hagyományos japán étterem)

Koju (hagyományos japán étterem)

Quintessence (francia étterem)

7chome Kyoboshi (tempura különlegességek étterme)

Sukiyabashi Jiro Honten (sushi étterem)

Sushi Mizutani sushi étterem)

Sushi Saito sushi étterem)

Usukifugu Yamadaya (a fugu halételről híres étterem)

Yukimura (hagyományos japán étterem)

 

Friss kétcsillagos:

Chugoku Hanten Fureika (kínai étterem)

Fukuju (hagyományos japán étterem)

Harutaka (sushi étterem)

Kikuchi (hagyományos japán étterem)

Makimura (hagyományos japán étterem)

Nadaman Honten Sazanka-so (hagyományos japán étterem)

Pierre Gagnaire (francia étterem)

Ren (hagyományos japán étterem)

Sasada (hagyományos japán étterem)

Sukiyabashi Jiro Roppongi (sushi étterem)

Sushi Kazui (sushi étterem)

Tateru Yoshino Shiba (francia étterem)

Toyoda (hagyományos japán étterem)

Waketokuyama (hagyományos japán étterem)

(forrás: Bloomberg, ohrens.hu)


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.