Ismét egy amerikai étteremlánc érdeklődik a magyar piac iránt

A Villa Enterprises gyökerei egészen 1964-ig nyúlnak vissza, amikor is az ED Sullivan színház mellett megnyitották első éttermüket New York városában. Az étterem hamisítatlan new york-i pizzával, tradicionális olasz ételekkel, salátákkal várták a különlegességekre éhes vendégeket.

A vállakozás azóta több franchise-t is magáénak tudó multinacionális vállalattá nőtte ki magát. Az Egyesült Államokon kívül több ázsiai országban, valamint Dél-Amerikában is megkezdte terjeszkedését

Négy különböző étterem koncepciójukkal szeretnék Európában is megvetni a lábukat. Ezek mindegyike már számos oszágban jelen van, többek között nemzetközi franchise partnereknek köszönhetően.

1, Villa Italian Kitchen (pizza és olasz konyha)
2, Green Leaf’s (salátabár és szendvicsező)
3, Bananas (gyümölcs turmixok és frozen yoghurt)
4, South Philly Steak and Fries (steak)

Ezekhez külön-külön vagy együtt is keresnek franchise partnert Magyarországon. A Villa Enterprises éttermeit főként a bevásárlóközpontokban, reptereken és egyéb forgalmas helyeken találjuk, éves aladásaik pedig meghaladják a 200 millió dollárt. Jelenleg 350 egység üzemel a Villa Enterprises felügyelete alatt, mely az Egyesült Államokon kívül 8 országban van jelen és további terjeszkedésre készül.

Forrás: Franchiseportál


Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.