Ismét elindul a ’Bar Me Tender’ mixertanfolyam

100 jelentkező kezdheti meg tanulmányait a Coca-Cola HBC Magyarország és a Bacardi Mojito Mixeriskola ingyenes, közös képzésén - írja a Store Insider.

"Nagyon fontos számunkra, hogy támogassuk vevőpartnereinket, így a vendéglátóipari szektorban dolgozókat a pandémia miatt kialakult nehéz helyzetben. A koronavírus világjárvány első évében 20 ezer munkavállaló tűnt el a vendéglátóiparból, így 2020-ban 95 ezer embert foglalkoztatott ez a szektor. A KSH adatai szerint 2021-re már kedvezőbb a kép, ekkor már 105 ezer főt foglalkoztatott újra a vendéglátóipar” – mondta Vajda Márton a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkoholok és kávé üzletágakért felelős portfólió vezetője. „A vendéglátás terén jelentős munkaerőhiány keletkezett képzett szakemberekből, hiszen a bezárt éttermek, kávézók alkalmazottai más munka után voltak kénytelenek nézni; tavaly közel 2000 munkavállaló hiányzott erről a területről.  Ezen az űrön próbálunk a magunk eszközeivel enyhíteni, és ezért álmodtuk meg a Bacardi Mojito Mixeriskolával együttműködésben azt a szakmai tanfolyamot, melynek során ingyenesen biztosítottuk 100 jelentkező alapfokú mixerképzését.”

Forrás: Coca-Cola HBC Magyarország

A Bar Me Tender fantázianevet viselő bartenderképzés 2021 októberétől kezdődően 5 hetes turnusokban, heti 2x3 órában zajlott – összesen 4 egymást követő csoport indult, októberben, novemberben, januárban és márciusban. A kurzus követi a mixeriskola már bevált tematikáját és az eszközismeretektől, a mixelésben rejlő lehetőségek kiaknázásán át egészen az alkohol márkák mögötti legfontosabb tudnivalókig mindent felölel. Azért, hogy a kurzuson részt vett mixerek bemutathassák mit tudnak és még jobb esélyekkel induljanak a munkaerőpiacon, a két partnercég az első tanév képzéseit lezárva koktélversenyt is rendezett.

A személyenként 100 ezer forint értékű hiánypótló bartender kurzus 2022. október elején folytatódik és újabb 100, a vendéglátóiparban dolgozó, tehetséges tanulni vágyónak kínál majd lehetőséget a szakmai továbbképzésre.  A résztvevők kiváló szakemberektől tanulhatnak, megismerhetik a prémium minőségű italokat és tudásukat egy következő szintre emelhetik. A tanfolyamok havi turnusokban zajlanak, idén októbertől egészen 2023 márciusig minden hónapban 25 jövőbeni bartender képzése folyik majd. A képzésre olyan jelentkezőket várnak, akik rendelkeznek vendéglátóipari tapasztalattal.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.