Ismét Wanggal ünnepelt a Lucullus

Családias hangulatú ebéddel ünnepelte kilencedik születésnapját a Lucullus Baráti Társaság. A „szülinapi” ebédet az országban dolgozó talán legjobb kínai séf, Wang mester készítette.

A Lucullus Baráti Társaság az egyetemes gasztronómiát népszerűsíti immáron kilencedik esztendeje, és elkötelezett támogatója, hogy minél több hazánkfia ismerhesse meg a különböző külföldi konyhakultúrákat az alapanyagokon, ételeken keresztül.
A helyszín- és séfválasztás nem véletlen, hiszen talán az egyik legősibb gasztrokultúra a kínai, valamint a Lucullus egyik legrégebbi együttműködő partnere a Magyarországon dolgozó mesterszakács Wang Qiang, aki rendszeresen együtt ünnepel a Baráti Társasággal, jelen esetben legújabb étermének harmadik születésnapját.
A különleges alkalomra tucatnyi szecsuáni különlegességgel készültek a vendéglátók, melyek között az ismert ételek mellett két olyan is helyet kapott, ami abszolút újdonság (oly annyira, hogy a marhahúsos illetve csirkehúsos fogásoknak még nevet sem adott a „kitalálója”).


A színek és Ízek kavalkádjából a tudósító számára az omlós kacsa és a Wang féle pirított tészta jutott a képzeletbeli dobogó csúcsára. Az utóbbi elkészítésébe – jelesül a mindig frissen készülő tészta előkészítésének és „darabolásának” rejtelmeibe – a jelenlévők is bepillantást nyerhettek, sőt, a legmerészebbek ki is próbálhatták, hogyan készülnek azok.
A meghívottak végül különleges ajándékképp bebocsátást nyertek a konyhába, és testközelből figyelhették, hogyan készülnek a korábban az asztaloknál kóstolt ételek. A recepteket és az elkészítési módot az ünnepeltek főzőkurzusokon népszerűsítik.
Boldog születésnapot, Lucullus, boldog születésnapot, Wang!


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.