Ismét Wanggal ünnepelt a Lucullus

Családias hangulatú ebéddel ünnepelte kilencedik születésnapját a Lucullus Baráti Társaság. A „szülinapi” ebédet az országban dolgozó talán legjobb kínai séf, Wang mester készítette.

A Lucullus Baráti Társaság az egyetemes gasztronómiát népszerűsíti immáron kilencedik esztendeje, és elkötelezett támogatója, hogy minél több hazánkfia ismerhesse meg a különböző külföldi konyhakultúrákat az alapanyagokon, ételeken keresztül.
A helyszín- és séfválasztás nem véletlen, hiszen talán az egyik legősibb gasztrokultúra a kínai, valamint a Lucullus egyik legrégebbi együttműködő partnere a Magyarországon dolgozó mesterszakács Wang Qiang, aki rendszeresen együtt ünnepel a Baráti Társasággal, jelen esetben legújabb étermének harmadik születésnapját.
A különleges alkalomra tucatnyi szecsuáni különlegességgel készültek a vendéglátók, melyek között az ismert ételek mellett két olyan is helyet kapott, ami abszolút újdonság (oly annyira, hogy a marhahúsos illetve csirkehúsos fogásoknak még nevet sem adott a „kitalálója”).


A színek és Ízek kavalkádjából a tudósító számára az omlós kacsa és a Wang féle pirított tészta jutott a képzeletbeli dobogó csúcsára. Az utóbbi elkészítésébe – jelesül a mindig frissen készülő tészta előkészítésének és „darabolásának” rejtelmeibe – a jelenlévők is bepillantást nyerhettek, sőt, a legmerészebbek ki is próbálhatták, hogyan készülnek azok.
A meghívottak végül különleges ajándékképp bebocsátást nyertek a konyhába, és testközelből figyelhették, hogyan készülnek a korábban az asztaloknál kóstolt ételek. A recepteket és az elkészítési módot az ünnepeltek főzőkurzusokon népszerűsítik.
Boldog születésnapot, Lucullus, boldog születésnapot, Wang!


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?