A Lucullus Baráti Társaság az egyetemes gasztronómiát népszerűsíti immáron kilencedik esztendeje, és elkötelezett támogatója, hogy minél több hazánkfia ismerhesse meg a különböző külföldi konyhakultúrákat az alapanyagokon, ételeken keresztül.
A helyszín- és séfválasztás nem véletlen, hiszen talán az egyik legősibb gasztrokultúra a kínai, valamint a Lucullus egyik legrégebbi együttműködő partnere a Magyarországon dolgozó mesterszakács Wang Qiang, aki rendszeresen együtt ünnepel a Baráti Társasággal, jelen esetben legújabb étermének harmadik születésnapját.
A különleges alkalomra tucatnyi szecsuáni különlegességgel készültek a vendéglátók, melyek között az ismert ételek mellett két olyan is helyet kapott, ami abszolút újdonság (oly annyira, hogy a marhahúsos illetve csirkehúsos fogásoknak még nevet sem adott a „kitalálója”).
A színek és Ízek kavalkádjából a tudósító számára az omlós kacsa és a Wang féle pirított tészta jutott a képzeletbeli dobogó csúcsára. Az utóbbi elkészítésébe – jelesül a mindig frissen készülő tészta előkészítésének és „darabolásának” rejtelmeibe – a jelenlévők is bepillantást nyerhettek, sőt, a legmerészebbek ki is próbálhatták, hogyan készülnek azok.
A meghívottak végül különleges ajándékképp bebocsátást nyertek a konyhába, és testközelből figyelhették, hogyan készülnek a korábban az asztaloknál kóstolt ételek. A recepteket és az elkészítési módot az ünnepeltek főzőkurzusokon népszerűsítik.
Boldog születésnapot, Lucullus, boldog születésnapot, Wang!