Ismét Wanggal ünnepelt a Lucullus

Családias hangulatú ebéddel ünnepelte kilencedik születésnapját a Lucullus Baráti Társaság. A „szülinapi” ebédet az országban dolgozó talán legjobb kínai séf, Wang mester készítette.

A Lucullus Baráti Társaság az egyetemes gasztronómiát népszerűsíti immáron kilencedik esztendeje, és elkötelezett támogatója, hogy minél több hazánkfia ismerhesse meg a különböző külföldi konyhakultúrákat az alapanyagokon, ételeken keresztül.
A helyszín- és séfválasztás nem véletlen, hiszen talán az egyik legősibb gasztrokultúra a kínai, valamint a Lucullus egyik legrégebbi együttműködő partnere a Magyarországon dolgozó mesterszakács Wang Qiang, aki rendszeresen együtt ünnepel a Baráti Társasággal, jelen esetben legújabb étermének harmadik születésnapját.
A különleges alkalomra tucatnyi szecsuáni különlegességgel készültek a vendéglátók, melyek között az ismert ételek mellett két olyan is helyet kapott, ami abszolút újdonság (oly annyira, hogy a marhahúsos illetve csirkehúsos fogásoknak még nevet sem adott a „kitalálója”).


A színek és Ízek kavalkádjából a tudósító számára az omlós kacsa és a Wang féle pirított tészta jutott a képzeletbeli dobogó csúcsára. Az utóbbi elkészítésébe – jelesül a mindig frissen készülő tészta előkészítésének és „darabolásának” rejtelmeibe – a jelenlévők is bepillantást nyerhettek, sőt, a legmerészebbek ki is próbálhatták, hogyan készülnek azok.
A meghívottak végül különleges ajándékképp bebocsátást nyertek a konyhába, és testközelből figyelhették, hogyan készülnek a korábban az asztaloknál kóstolt ételek. A recepteket és az elkészítési módot az ünnepeltek főzőkurzusokon népszerűsítik.
Boldog születésnapot, Lucullus, boldog születésnapot, Wang!


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.