Itt a Mentes-M Életmód Magazin - töltsd le ingyen!

Digitálisan is letölthető a Mentes-M Életmód magazin, válogatott, érdekes, mentes táplálkozással és ökoháztartással kapcsolatos cikkekkel, receptekkel, sztárinterjúkkal, és az idei Mentes-M verseny díjazottakkal!

Kevés aktuálisabb téma van a táplálkozásban, mint a különböző mentes, tehát bizonyos ételcsoportokat elhagyó étrendek, így hát sokféle indíttatás és nézet is keveredik ezen a fronton. A mi "listánkon" vegyesen szerepelnek:

  • vegetáriánus, vegán,
  • glutén- és laktózmentes,
  • cukor- és szénhidrátcsökkentett étkezéshez köthető,
  • illetve mindenféle diétákhoz alternatív étrendet kínáló témák,
  • recepteket is találsz ezekhez bőven,
  • de írunk a #cruelityfree és #vegán kozmetikai trendekről, az
  • otthoni műanyagcsökkentési tippekről,
  • midezt úgy, hogy közben betekintés adunk a különböző mentességgel élő sztárok életmódváltással kapcsolatos gondolataiba, Erős Antónia, Lilu, Vass Dóra és a jó(d) hírhozó Árvay Bálint kulisszatitkaiba is.

+ Bemutatkoznak a 2020-as Mentes-M verseny díjazottjai, hogy tudd, mit ne hagyj ott a polcokon, miközben mentes termékek közt keresgélsz a boltban!

Miután a nyomtatott magazin egyedi, táskabarát méretben készül, a cikkek gyorsan elolvashatók, online sem vesz igénybe 2 percnél többet egy-egy téma "megemésztése".

Kattints az alábbi gombok egyikére, lapozz bele itt és most, illetve, töltsd le a gépedre, hogy bármikor átolvashasd!

Amire nem lesz szükséged: bankkártya, pénztárca, pénz - ezeket most nyugodtan tedd félre, mert a magazin ingyen letölthető!

Ide kattints, ha letöltenéd:

Ez a lapozható flipbook formátum: 

 Itt nyithatod meg a teljes képernyőre optimalizált PDF-et:


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.