A Grape nevű szakfolyóiratban publikált tanulmányuk szerint a megbolondított variáns teljes érettségi fokán 7-10 százalékos szesztartalommal büszkélkedhet.
Antonio Inebriado, a projekt vezetője a FoodBevnek úgy nyilatkozott, hogy a szőlő turmixok vagy sós ételek összetevőjeként, vagy akár magában, önálló nassolnivaló gyanánt fogyasztva is élvezhető.
A génmódosítás technológiájára a társadalom meghatározott csoportjai továbbra is erős bizalmatlansággal tekintenek, és valószínűleg a támogatók között is akadnak olyanok, akik nem feltétlenül a szeszes gyümölcsöt tartják a módszer legígéretesebb alkalmazási területének.
Akárhogy is van, a pszichoaktív szőlő állítólag már 2023-ban felbukkanhat a kiskereskedelemben, és így a fogyasztók hamarosan már saját közvetlen tapasztalataik alapján is véleményt formálhatnak a kérdésben.
Forrás: FoodBev / Store Insider