Itt az Étterem Hét nyertesei

23.000 Vendég foglalt asztalt a 125 résztvevő étterembe és próbálta ki azok 3 fogásos menüajánlatát a március 16. és 22. között rendezett VIII. Országos Étterem Héten.

A kizárólag a vendégek véleménye alapján megszülettek a toplisták a különféle kategóriákban. A rendezvényen megjelent vendégek közül 3.250-en küldték el véleményüket a március 16-25. közötti időszakban a DiningCity étteremajánló weboldalára. A valóban a vendégek véleményét tükröző, hiteles, teljesen független eredmény úgy alakult ki, hogy a toplistánál csak azokat a véleményeket vették figyelembe, melyek mögött a rendszerben is valós asztalfoglalás volt, továbbá az értékelések pont és darabszámát is számolták, illetve minden étterem esetében súlyozták az eredményeket.

A beérkezett értékelések alapján a rendezők 4 kategórában hirdették ki a 2015. tavaszi Étterem Hét legjobb éttermeit, melyek az alábbiak:

Budapesti lista - TOP 10 étterem a 3.300 Ft-os kategóriában:

1. Kakas étterem

2. Manna lounge & étterem

3. VakVarjú étterem (PEST)

4. VakVarjú étterem (ÚJLIPÓT)

5. Trattoria Mamma étterem

6. Budapest Bisztró

7. Gellért Söröző & Brasserie

8. Olíva étterem

9. L.A. Bodegita étterem

10. Eiffel Bistro & Bar

Budapesti lista - TOP 5 étterem a 4.900 Ft-os Prémium kategóriában:

1. La Perle Noire Restaurant and Lounge

2. Fire Churrascaria restaurant

3. Vogue hajó-étterem

4. Fuji japán étterem

5. Le Bourbon étterem - Le Méridien

Budapest Országos lista - TOP 5 étterem a 3.300 Ft-os kategóriában:

1. Zsolnay étterem és kávézó (Pécs)

2. Végállomás Bistorant (Miskolc)

3. zip's brewhouse (Miskolc)

4. Öreg Tanyacsárda (Lajosmizse)

5. Bistorant restaurant winebar (Szeged)

Országos lista - TOP 3 étterem a 4.900 Ft-os Prémium kategóriában:

1. Szél Fiai Fogadó és Cellárium (Nyúl)

2. Kistücsök étterem (Balatonszemes)

3. 67 étterem (Székesfehérvár)

A győztes éttermek nyilatkozatai és fotói is megtekinthetők.

 

 

Forrás: Vendég&Hotel Online


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.