Itt az Étterem Hét nyertesei

23.000 Vendég foglalt asztalt a 125 résztvevő étterembe és próbálta ki azok 3 fogásos menüajánlatát a március 16. és 22. között rendezett VIII. Országos Étterem Héten.

A kizárólag a vendégek véleménye alapján megszülettek a toplisták a különféle kategóriákban. A rendezvényen megjelent vendégek közül 3.250-en küldték el véleményüket a március 16-25. közötti időszakban a DiningCity étteremajánló weboldalára. A valóban a vendégek véleményét tükröző, hiteles, teljesen független eredmény úgy alakult ki, hogy a toplistánál csak azokat a véleményeket vették figyelembe, melyek mögött a rendszerben is valós asztalfoglalás volt, továbbá az értékelések pont és darabszámát is számolták, illetve minden étterem esetében súlyozták az eredményeket.

A beérkezett értékelések alapján a rendezők 4 kategórában hirdették ki a 2015. tavaszi Étterem Hét legjobb éttermeit, melyek az alábbiak:

Budapesti lista - TOP 10 étterem a 3.300 Ft-os kategóriában:

1. Kakas étterem

2. Manna lounge & étterem

3. VakVarjú étterem (PEST)

4. VakVarjú étterem (ÚJLIPÓT)

5. Trattoria Mamma étterem

6. Budapest Bisztró

7. Gellért Söröző & Brasserie

8. Olíva étterem

9. L.A. Bodegita étterem

10. Eiffel Bistro & Bar

Budapesti lista - TOP 5 étterem a 4.900 Ft-os Prémium kategóriában:

1. La Perle Noire Restaurant and Lounge

2. Fire Churrascaria restaurant

3. Vogue hajó-étterem

4. Fuji japán étterem

5. Le Bourbon étterem - Le Méridien

Budapest Országos lista - TOP 5 étterem a 3.300 Ft-os kategóriában:

1. Zsolnay étterem és kávézó (Pécs)

2. Végállomás Bistorant (Miskolc)

3. zip's brewhouse (Miskolc)

4. Öreg Tanyacsárda (Lajosmizse)

5. Bistorant restaurant winebar (Szeged)

Országos lista - TOP 3 étterem a 4.900 Ft-os Prémium kategóriában:

1. Szél Fiai Fogadó és Cellárium (Nyúl)

2. Kistücsök étterem (Balatonszemes)

3. 67 étterem (Székesfehérvár)

A győztes éttermek nyilatkozatai és fotói is megtekinthetők.

 

 

Forrás: Vendég&Hotel Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.