Itt kóstolhatják az EU elnökségi borokat

Bárki számára elérhetővé váltak a magyar uniós elnökségi időszakban a különböző magas szintű rendezvényeken felszolgált borok az úgynevezett elnökségi referencia borbárokban - adta hírül az Agromonitor.

A Külügyminisztérium közleménye szerint a borbárokban az elnökségi rendezvényekre kiválasztott borokat a nemzetközi elvárásoknak is megfelelő körülmények között kóstolhatják meg az érdeklődők.

A borbárokat a Gál Helga elnökségi sommelier által felállított szakmai szempontok szerint, a vendéglátóhelyek hatósági felügyeletét ellátó önkormányzatok segítségével választották ki. Nagy súllyal esett latba, hogy leendő referencia borbárok megfelelő poharakkal és borfelszolgálási körülményekkel rendelkezzenek, és biztosítani tudják a színvonalas idegen nyelvű kiszolgálást. Az öt kiválasztott borbár: a fővárosban a Tigris Étterem, az Andante Borpatika és a Symbol Budapest, a debreceni Hotel Lycium, és a balatonfüredi Balaton Borgaléria.

Magyarország 2011 első félévében sorra kerülő uniós elnöksége egyik kiemelt operatív célja a magyar borkultúra és gasztronómia bemutatása. Az Európai Unió Tanácsának soros elnökeként hazánk majd 260 uniós találkozónak és munkaértekezletnek ad otthont, amelyek mindegyikén magyar borokat szolgálnak majd fel az EU tagországaiból érkező vendégeknek. A neves szakértőkből álló szakmai zsűri borrégiónként válogatta ki a felszolgálásra kerülő borokat. (forrás: Külügyminisztérium / Agromonitor, kép: topnews.in)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.