Izmir és Bodrum is felkerült a Michelin-kalauz térképére

A kiválasztott izmiri és bodrumi éttermeket az isztambuliakkal közös ünnepség keretében hirdetik ki 2023. november 9-én, Isztambulban.

Izmir és környéke, ideértve a borúton található elragadó Urla városát, erőteljesen gyökerezik a török riviéra és a Földközi-tenger kulináris hagyományaiban és helyi természeti adottságaiban, ennek köszönhetően az ételek széles skáláját kínálja. A gasztronómiai és trendi éttermektől a modern kávéházakon át a hagyományos és népszerű vendéglőkig terjedő kínálatával İzmir kiemelkedik a kulináris sokszínűségével. Az éttermek égei-tengeri ízeket, frissen fogott halat és gazdag mezzéket kínálnak.

 

A Muğla városában található Bodrum az egyik leghíresebb luxus színvonalú törökországi úti cél. Itt az autentikus és tengeri ízeket kínáló török éttermek nagyszerűen keverednek a nemzetközi konyhát felsorakoztató vendéglőkkel – amelyek közül az ázsiai és az olasz a legnépszerűbb –, és együtt rendkívül érdekes gasztronómiai jelleget kölcsönöznek a városnak. 

Gwendal Poullennec, a Michelin nemzetközi igazgatója: „A tavalyi első isztambuli állomás után ítészeink örömmel vették fel İzmirt és Bodrumot is az útitervükbe. Míg İzmir és környéke olyan izgalmas vendéglőkkel várja a látogatókat, amelyek a helyi jelleget hangsúlyozzák és a sok fiatal séf magas szintű gasztronómiai tudását mutatják be, addig Bodrum az éttermek sokféleségével tűnik ki, amelyek közül a tradicionálisak a városközpontban helyezkedik el, az innovatív koncepciót alkalmazók pedig a luxusüdülőkben találhatók".

A 2022-ben először megjelenő Isztambuli Michelin-kalauz 53 étterem ajánlásával mutatja be Törökország fővárosának gasztronómiai potenciálját és kulináris sokféleségét. Az éttermek közül ötöt Michelin-csillaggal (egyet két csillaggal, négyet pedig egy csillaggal), egyet Michelin zöld csillaggal, további tízet pedig Bib Gourmand elismeréssel tüntettek ki. 

 A Michelin-kalauzba első ízben beválasztott izmiri és bodrumi éttermeket együtt jelentik majd be a másodjára is bekerülő isztambuli éttermekkel egy egyedülálló esemény keretében, amelyre 2023. november 9-én kerül sor Isztambulban.

 

 

Forrás: TGA / Turizmus Online


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.