Izraeli újdonság hagyománnyal fűszerezve

Izraelben évek óta sikeres és már hazánkban is egyre népszerűbb a Tubi 60. A 40%-os alkoholtartalmú, mégis könnyen iható ital, izraeli regionális ízeket, fűszereket, zamatokat és desztillációs technikát ötvöz.

2012-ben két testvér, Hilal és Yanai Tubi készítették a szüleik haifai lakásában. 2013-ban már engedélyezetten piacon volt Izraelben, Jeruzsálemben pedig 2014-től már a bárokban is lehet kapni. A világpiaci terjeszkedés 2017-ben kezdődött. Ekkor jelent meg az elsők között Magyarországon, az USA-ban, Norvégiában,  és Németországban is a Tubi 60.

Ez az ital állítólag nem okoz másnaposságot, de a Tubi 60 magyar FB oldalán cáfolják az információt. Mindenesetre az biztos, hohy a 80 gyógynövényt tartalmazó rövid kellemesen frissítő, iható felesként, koktélban vagy longdrinkként szódával, tonickal vagy kólával is. Egyedi citrusos, zöldfűszeres, gyömbéres, ánizsos, mentás, sáfrányos, kurkumás, római köményes, fás, virágos, rózsa kivonatos, gyantás íze eléggé megosztó - cserébe nem lehet csak kicsit megkedvelni, akinek tetszik, nagyon fog tetszeni az összhatás.

Ha hihetünk a szóbeszédnek, a Tubi 60 stimuláló hatását valójában a khat növény okozza, ezt a muszlim világ előszeretettel fogyasztja. Egyik hatóanyga, a katinon, stimuláns hatású izgalmat, étvágytalanságot és eufóriát vált ki fogyasztójában. Magyarországon a  növény maga nem, a hatóanyaga azonban tisztán kábítószernek minősül, így lehet, hogy csak egy népszerűsítő pletykáról van szó.

 


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.