Izraeli újdonság hagyománnyal fűszerezve

Izraelben évek óta sikeres és már hazánkban is egyre népszerűbb a Tubi 60. A 40%-os alkoholtartalmú, mégis könnyen iható ital, izraeli regionális ízeket, fűszereket, zamatokat és desztillációs technikát ötvöz.

2012-ben két testvér, Hilal és Yanai Tubi készítették a szüleik haifai lakásában. 2013-ban már engedélyezetten piacon volt Izraelben, Jeruzsálemben pedig 2014-től már a bárokban is lehet kapni. A világpiaci terjeszkedés 2017-ben kezdődött. Ekkor jelent meg az elsők között Magyarországon, az USA-ban, Norvégiában,  és Németországban is a Tubi 60.

Ez az ital állítólag nem okoz másnaposságot, de a Tubi 60 magyar FB oldalán cáfolják az információt. Mindenesetre az biztos, hohy a 80 gyógynövényt tartalmazó rövid kellemesen frissítő, iható felesként, koktélban vagy longdrinkként szódával, tonickal vagy kólával is. Egyedi citrusos, zöldfűszeres, gyömbéres, ánizsos, mentás, sáfrányos, kurkumás, római köményes, fás, virágos, rózsa kivonatos, gyantás íze eléggé megosztó - cserébe nem lehet csak kicsit megkedvelni, akinek tetszik, nagyon fog tetszeni az összhatás.

Ha hihetünk a szóbeszédnek, a Tubi 60 stimuláló hatását valójában a khat növény okozza, ezt a muszlim világ előszeretettel fogyasztja. Egyik hatóanyga, a katinon, stimuláns hatású izgalmat, étvágytalanságot és eufóriát vált ki fogyasztójában. Magyarországon a  növény maga nem, a hatóanyaga azonban tisztán kábítószernek minősül, így lehet, hogy csak egy népszerűsítő pletykáról van szó.

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.