Januárban nyit a második Strandcafe kávézó

Új kávézó koncepciót indult a Nordsee zászlaja alatt. Az első egység Bremenhavenben az elmúlt nyáron került átadásra – német turisták által közkedvelt- tengerparton az Északi-tenger legnépszerübb strandszakaszán. Ezt követően a második egység Frankfurt-Mainz városában nyitott meg. A hálózat tervei szerint ebben még az évben további üzletek nyitása várható Németországban.

A Strandcafe egy kifinomult design és kialakítás eredményeként hűen kapcsolódik a Nordsee világához. A kávézók reggeli menükkel is várják a koránkelő vendégeket.

A kávékülönlegességek és sütemények valamint házias szendvicseik méltón jelzik azt a szándékot, hogy otthonias hangulatot teremtsenek a spontán betérő vendégek számára is.

Idehaza az első Strandcafe kávézó a Westend-ben nyitott meg tavaly októberben, a második egység várhatóan még januárban a Mammutban kerül majd átadásra.

Az egységek kellemes, letisztult környezetben, látványos étel különlegeségekkel, desszertekkel várják a betérőket. Szendvicseiket és salátáikat a német hagyományokat figyelembe véve helyben készítik, süteményeik neves német, francia és hazai cukrászatokból érkeznek.

Italokat tekintve, kínálatukban különlegesen finom Kimbo márkanevű olasz kávét, és kávékülönlegességeket vonultatnak fel, amelyeket széles választékú teák (Teekanne) limonádék, üditők, gyümölcslevek egészítenek ki. Az eddigiekben felsorolt termékek mellett prémium minőségű olasz fagylaltot is kóstolhatnak a betérők.

Idehaza további egységek nyitása várható és vidéki nagyvárosokban való üzletnyitás franchise átvevők bevonásával fog megvalósulni. A hálózat hazai mester franchise átvevője, egy 12-15 egységből álló hálózat kialakításával kíván egy kis különleges színfoltot vinni a kávé rajongóinak életébe.

Forrás: Nordsee / Franchiseportál


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.