Januárban nyit a második Strandcafe kávézó

Új kávézó koncepciót indult a Nordsee zászlaja alatt. Az első egység Bremenhavenben az elmúlt nyáron került átadásra – német turisták által közkedvelt- tengerparton az Északi-tenger legnépszerübb strandszakaszán. Ezt követően a második egység Frankfurt-Mainz városában nyitott meg. A hálózat tervei szerint ebben még az évben további üzletek nyitása várható Németországban.

A Strandcafe egy kifinomult design és kialakítás eredményeként hűen kapcsolódik a Nordsee világához. A kávézók reggeli menükkel is várják a koránkelő vendégeket.

A kávékülönlegességek és sütemények valamint házias szendvicseik méltón jelzik azt a szándékot, hogy otthonias hangulatot teremtsenek a spontán betérő vendégek számára is.

Idehaza az első Strandcafe kávézó a Westend-ben nyitott meg tavaly októberben, a második egység várhatóan még januárban a Mammutban kerül majd átadásra.

Az egységek kellemes, letisztult környezetben, látványos étel különlegeségekkel, desszertekkel várják a betérőket. Szendvicseiket és salátáikat a német hagyományokat figyelembe véve helyben készítik, süteményeik neves német, francia és hazai cukrászatokból érkeznek.

Italokat tekintve, kínálatukban különlegesen finom Kimbo márkanevű olasz kávét, és kávékülönlegességeket vonultatnak fel, amelyeket széles választékú teák (Teekanne) limonádék, üditők, gyümölcslevek egészítenek ki. Az eddigiekben felsorolt termékek mellett prémium minőségű olasz fagylaltot is kóstolhatnak a betérők.

Idehaza további egységek nyitása várható és vidéki nagyvárosokban való üzletnyitás franchise átvevők bevonásával fog megvalósulni. A hálózat hazai mester franchise átvevője, egy 12-15 egységből álló hálózat kialakításával kíván egy kis különleges színfoltot vinni a kávé rajongóinak életébe.

Forrás: Nordsee / Franchiseportál


A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.