Januárban nyit a második Strandcafe kávézó

Új kávézó koncepciót indult a Nordsee zászlaja alatt. Az első egység Bremenhavenben az elmúlt nyáron került átadásra – német turisták által közkedvelt- tengerparton az Északi-tenger legnépszerübb strandszakaszán. Ezt követően a második egység Frankfurt-Mainz városában nyitott meg. A hálózat tervei szerint ebben még az évben további üzletek nyitása várható Németországban.

A Strandcafe egy kifinomult design és kialakítás eredményeként hűen kapcsolódik a Nordsee világához. A kávézók reggeli menükkel is várják a koránkelő vendégeket.

A kávékülönlegességek és sütemények valamint házias szendvicseik méltón jelzik azt a szándékot, hogy otthonias hangulatot teremtsenek a spontán betérő vendégek számára is.

Idehaza az első Strandcafe kávézó a Westend-ben nyitott meg tavaly októberben, a második egység várhatóan még januárban a Mammutban kerül majd átadásra.

Az egységek kellemes, letisztult környezetben, látványos étel különlegeségekkel, desszertekkel várják a betérőket. Szendvicseiket és salátáikat a német hagyományokat figyelembe véve helyben készítik, süteményeik neves német, francia és hazai cukrászatokból érkeznek.

Italokat tekintve, kínálatukban különlegesen finom Kimbo márkanevű olasz kávét, és kávékülönlegességeket vonultatnak fel, amelyeket széles választékú teák (Teekanne) limonádék, üditők, gyümölcslevek egészítenek ki. Az eddigiekben felsorolt termékek mellett prémium minőségű olasz fagylaltot is kóstolhatnak a betérők.

Idehaza további egységek nyitása várható és vidéki nagyvárosokban való üzletnyitás franchise átvevők bevonásával fog megvalósulni. A hálózat hazai mester franchise átvevője, egy 12-15 egységből álló hálózat kialakításával kíván egy kis különleges színfoltot vinni a kávé rajongóinak életébe.

Forrás: Nordsee / Franchiseportál


Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.