A karnevál borát 12 magyarországi borvidék 35 borászától beérkezett 84 borminta közül választották ki, a versenyben a legtöbb pontot a badacsonytomaji Borbély Családi Pincészet badacsonyi olaszrizlingből készített 2009-es évjáratú jégbora kapta, így egy éven át ez a nedű viselheti a karnevál legjobb bora címet - közölte az MTI-vel hétfőn Szommer Ildikó karneváligazgató, aki maga is részt vett a zsűrizésben.
A legjobb fehérbor ifjabb Kiss István bora egy Balaton-melléki 2011-es évjáratú juhfark a Szent István Borházból, a legjobb vörösbor a balatonfüredi-csopaki Feind borház 2009-es cabernet franc bora lett. A rozé kategóriában az etyeki Vabrik és Fia Pincészet kékfrankos rozéját ítélték legjobbnak. A média bora Desics György 2011-es cabernet franc-ja lett.
A Savaria Történelmi Karnevál borát minden évben okleveles borbíráló vezetésével választja ki a felkért zsűri, a verseny eredményét a karnevál megnyitója után a Borok utcájában hirdetik ki. Az idei Savaria Történelmi Karnevált augusztus 24. és 26. között rendezik meg a vasi megyeszékhelyen, az eseményre a három nap során százezer látogatót várnak. (MTI)
Jégbor lett az idei Savaria Történelmi Karnevál hivatalos bora
(MTI) - Badacsonyi olaszrizlingből készített jégbor lett az idei Savaria Történelmi Karnevál hivatalos bora.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.