Jégbor lett az idei Savaria Történelmi Karnevál hivatalos bora

(MTI) - Badacsonyi olaszrizlingből készített jégbor lett az idei Savaria Történelmi Karnevál hivatalos bora.

A karnevál borát 12 magyarországi borvidék 35 borászától beérkezett 84 borminta közül választották ki, a versenyben a legtöbb pontot a badacsonytomaji Borbély Családi Pincészet badacsonyi olaszrizlingből készített 2009-es évjáratú jégbora kapta, így egy éven át ez a nedű viselheti a karnevál legjobb bora címet - közölte az MTI-vel hétfőn Szommer Ildikó karneváligazgató, aki maga is részt vett a zsűrizésben.
A legjobb fehérbor ifjabb Kiss István bora egy Balaton-melléki 2011-es évjáratú juhfark a Szent István Borházból, a legjobb vörösbor a balatonfüredi-csopaki Feind borház 2009-es cabernet franc bora lett. A rozé kategóriában az etyeki Vabrik és Fia Pincészet kékfrankos rozéját ítélték legjobbnak. A média bora Desics György 2011-es cabernet franc-ja lett.
A Savaria Történelmi Karnevál borát minden évben okleveles borbíráló vezetésével választja ki a felkért zsűri, a verseny eredményét a karnevál megnyitója után a Borok utcájában hirdetik ki. Az idei Savaria Történelmi Karnevált augusztus 24. és 26. között rendezik meg a vasi megyeszékhelyen, az eseményre a három nap során százezer látogatót várnak. (MTI)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.