Jó, vagy rossz a kutyaétterem?

A hír hallatán most biztos azon gondolkodnak, mi a fenének kellene a kutyáknak saját étterem, amikor szinte bármit megesznek, amit eléjük rakunk. Nos, bevalljuk őszintén, ez nekünk is eszünkbe jutott, sőt, a német újságíróknak is, ezért amint alkalmuk volt, meg is kérdezték az alapítót, mi szükség van "kutyaétteremre". Nos, meg fognak lepődni - állítja a Hír24.

A boltokban kapható, kutyáknak szánt ropogtatnivalókat, konzerveket az étterem tulajdonosa, a 31 éves David Spanier a gyorséttermek menüihez hasonlítja. "Lehet, hogy ízlik nekem a gyorséttermi menü is, de hosszú távon beteg leszek tőle" - mondta a Local.de kérdésére a férfi, aki hozzáteszi, berlini éttermükben a menüt egy kifejezetten kutyákra szakosodott táplálkozástudományi specialista állítja össze.

A marha, pulyka, vagy épp kenguruhús mellé ennek megfelelően brokkoli, saláta és gyümölcs dukál, amit a gazdi kérésének megfelelően készítenek el. Merthogy az étteremben a gazdit is szívesen látják: míg a négylábú ebédel, a gazdi kényelmes plüssfotelben hátradőlve kortyolhatja kávéját.

Az ötlet egyébként még Németországban sem mindenkinek tetszik. Wolfgang Büscher, az egyik hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó alapítvány vezetője szerint a 21. században semmi szükség az ilyen és ehhez hasonló éttermekre, mert azt a látszatot keltik, hogy többet törődünk az állatainkkal, mint adott esetben a gyermekeinkkel.

Hogy ez így van-e, azt döntse el a kedves olvasó.

Forrás: The Daily Mail/hir.24.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.