Jó, vagy rossz a kutyaétterem?

A hír hallatán most biztos azon gondolkodnak, mi a fenének kellene a kutyáknak saját étterem, amikor szinte bármit megesznek, amit eléjük rakunk. Nos, bevalljuk őszintén, ez nekünk is eszünkbe jutott, sőt, a német újságíróknak is, ezért amint alkalmuk volt, meg is kérdezték az alapítót, mi szükség van "kutyaétteremre". Nos, meg fognak lepődni - állítja a Hír24.

A boltokban kapható, kutyáknak szánt ropogtatnivalókat, konzerveket az étterem tulajdonosa, a 31 éves David Spanier a gyorséttermek menüihez hasonlítja. "Lehet, hogy ízlik nekem a gyorséttermi menü is, de hosszú távon beteg leszek tőle" - mondta a Local.de kérdésére a férfi, aki hozzáteszi, berlini éttermükben a menüt egy kifejezetten kutyákra szakosodott táplálkozástudományi specialista állítja össze.

A marha, pulyka, vagy épp kenguruhús mellé ennek megfelelően brokkoli, saláta és gyümölcs dukál, amit a gazdi kérésének megfelelően készítenek el. Merthogy az étteremben a gazdit is szívesen látják: míg a négylábú ebédel, a gazdi kényelmes plüssfotelben hátradőlve kortyolhatja kávéját.

Az ötlet egyébként még Németországban sem mindenkinek tetszik. Wolfgang Büscher, az egyik hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó alapítvány vezetője szerint a 21. században semmi szükség az ilyen és ehhez hasonló éttermekre, mert azt a látszatot keltik, hogy többet törődünk az állatainkkal, mint adott esetben a gyermekeinkkel.

Hogy ez így van-e, azt döntse el a kedves olvasó.

Forrás: The Daily Mail/hir.24.hu


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.