Jó, vagy rossz a kutyaétterem?

A hír hallatán most biztos azon gondolkodnak, mi a fenének kellene a kutyáknak saját étterem, amikor szinte bármit megesznek, amit eléjük rakunk. Nos, bevalljuk őszintén, ez nekünk is eszünkbe jutott, sőt, a német újságíróknak is, ezért amint alkalmuk volt, meg is kérdezték az alapítót, mi szükség van "kutyaétteremre". Nos, meg fognak lepődni - állítja a Hír24.

A boltokban kapható, kutyáknak szánt ropogtatnivalókat, konzerveket az étterem tulajdonosa, a 31 éves David Spanier a gyorséttermek menüihez hasonlítja. "Lehet, hogy ízlik nekem a gyorséttermi menü is, de hosszú távon beteg leszek tőle" - mondta a Local.de kérdésére a férfi, aki hozzáteszi, berlini éttermükben a menüt egy kifejezetten kutyákra szakosodott táplálkozástudományi specialista állítja össze.

A marha, pulyka, vagy épp kenguruhús mellé ennek megfelelően brokkoli, saláta és gyümölcs dukál, amit a gazdi kérésének megfelelően készítenek el. Merthogy az étteremben a gazdit is szívesen látják: míg a négylábú ebédel, a gazdi kényelmes plüssfotelben hátradőlve kortyolhatja kávéját.

Az ötlet egyébként még Németországban sem mindenkinek tetszik. Wolfgang Büscher, az egyik hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó alapítvány vezetője szerint a 21. században semmi szükség az ilyen és ehhez hasonló éttermekre, mert azt a látszatot keltik, hogy többet törődünk az állatainkkal, mint adott esetben a gyermekeinkkel.

Hogy ez így van-e, azt döntse el a kedves olvasó.

Forrás: The Daily Mail/hir.24.hu


A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.