Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Manapság szerencsére rengeteg kreatív mocktail recept közül választhatunk a könnyű és gyümölcsös habzóitaloktól a hűsítő különlegességeken át az alkoholos klasszikus felújított változatig.

Virágkorukat élik az alkoholmentes italok, amelyek ugyanolyan kifinomultak és finomak, mint alkoholos társaik. Ha valamilyen okból kifolyólag nem szeretnénk alkohol fogyasztani, akkor íme néhány egyszerű, de annál különlegesebb alkoholmentes mocktail recept:

Görögdinnyés Margarita Mocktail

Nem feltétlenül kell hozzá tequila ahhoz, hogy margaritát igyünk. A friss limelé és az édes görögdinnye megadja azt az édesen fanyar ízt, amire szükség van hozzá.

Görögdinnyés margarita
Görögdinnyés margarita
Fotó: Pixabay

Hozzávalók a sziruphoz:

1 csésze (200 g) cukor

1 csésze (2,5 dl) víz

Hozzávalók a mocktailhoz:

8 csésze felkockázott, kimagozott görögdinnye

fél csésze szirup

fél csésze frissen facsart limelé

nagyszemű himalája só a díszítéshez

néhány lime karika

jég, igény szerint

Elkészítés:

A sziruphoz egy edényben keverjük össze a cukrot és a vizet. Időnként megkeverve melegítsük, amíg a keverék fel nem forr. Nagyjából még egy percig hagyjuk a tűzön, folyamatosan kevergetve, majd vegyük le. A keveréknek átlátszónak kell lennie. Öntsük egy edénybe, és ha kihűlt, néhány órára, tegyük hűtőbe.  A mocktailekhez tegyük a kockára vágott görögdinnyét egy turmixgépbe, és turmixoljuk pépesre, amíg a keverék sima és habos nem lesz a tetején. Adjuk hozzá a hideg szirpuból fél csészényit és friss limelét. Ismét turmixoljuk néhány másodpercig. Öntsünk sót egy tányérra. Dörzsöljük be a poharak szélét limelével, majd a sóban forgassuk meg a poharakat. Töltsük meg a poharakat jéggel, és már nincs is más hátra, mint ráönteni a margaritát. A poharakat limeszelettel díszítjük.

Epres Daiquiri

Ezt a gyümölcsös és élénk epres mocktailt úgy tudjuk a legegyszerűbben elkészíteni, hogy a rumot kicseréljük citrom-lime szódával, amihez ízlés szerint hozzáadhatunk akár néhány csepp rumaromát is.

Epres daiquiri
Epres daiquiri
Fotó: Pixabay

Hozzávalók:

225 g friss eper

225 g fagyasztott eper

fél csésze kristálycukor

negyed csésze limelé

fél csésze citromos szóda

lime karika a díszítséhez

Elkészítés:

A friss epret megtisztítjuk és felszeleteljük, majd egy közepes tálba helyezzük. Keverjük hozzá a cukrot és a lime levét. Lefedve hagyjuk állni harminc percig, időnként keverjük meg. Turmixgépben alacsony fordulatszámon, fokozatosan emelve a sebességet keverjük össze az eperkeveréket, a rumot és a fagyasztott epret, amíg teljesen sima nem lesz. Öntsük poharakba, és díszítsük lime karikákkal.

Virgin Pina Colada

Rum nélkül könnyen elkészíthetjük az ikonikus koktél alkoholmentes változatát. Krémesen lágy, és tele van az ananász és a kókusz ízével – és az elkészítéséhez csak három hozzávaló szükséges. Jég helyett fagyasztott ananászt is használhatunk, amely a mocktailt extra krémessé és ízessé teszi.

Virgin Pina Colada
Virgin Pina Colada
Fotó: Pixabay

Hozzávalók:

250 g friss ananász (vagy fagyasztott)

120 ml ananászlé

120 ml kókuszkrém

Elkészítés:

Mérjük ki a hozzávalókat, tegyük az egészet egy turmixgépbe, és nagy sebességen dolgozzuk simára. Bármennyire is nagy a kísértés, lassan, kortyolgatva fogyasszuk, hogy minél tovább élvezhessük.

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.