Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Manapság szerencsére rengeteg kreatív mocktail recept közül választhatunk a könnyű és gyümölcsös habzóitaloktól a hűsítő különlegességeken át az alkoholos klasszikus felújított változatig.

Virágkorukat élik az alkoholmentes italok, amelyek ugyanolyan kifinomultak és finomak, mint alkoholos társaik. Ha valamilyen okból kifolyólag nem szeretnénk alkohol fogyasztani, akkor íme néhány egyszerű, de annál különlegesebb alkoholmentes mocktail recept:

Görögdinnyés Margarita Mocktail

Nem feltétlenül kell hozzá tequila ahhoz, hogy margaritát igyünk. A friss limelé és az édes görögdinnye megadja azt az édesen fanyar ízt, amire szükség van hozzá.

Görögdinnyés margarita
Görögdinnyés margarita
Fotó: Pixabay

Hozzávalók a sziruphoz:

1 csésze (200 g) cukor

1 csésze (2,5 dl) víz

Hozzávalók a mocktailhoz:

8 csésze felkockázott, kimagozott görögdinnye

fél csésze szirup

fél csésze frissen facsart limelé

nagyszemű himalája só a díszítéshez

néhány lime karika

jég, igény szerint

Elkészítés:

A sziruphoz egy edényben keverjük össze a cukrot és a vizet. Időnként megkeverve melegítsük, amíg a keverék fel nem forr. Nagyjából még egy percig hagyjuk a tűzön, folyamatosan kevergetve, majd vegyük le. A keveréknek átlátszónak kell lennie. Öntsük egy edénybe, és ha kihűlt, néhány órára, tegyük hűtőbe.  A mocktailekhez tegyük a kockára vágott görögdinnyét egy turmixgépbe, és turmixoljuk pépesre, amíg a keverék sima és habos nem lesz a tetején. Adjuk hozzá a hideg szirpuból fél csészényit és friss limelét. Ismét turmixoljuk néhány másodpercig. Öntsünk sót egy tányérra. Dörzsöljük be a poharak szélét limelével, majd a sóban forgassuk meg a poharakat. Töltsük meg a poharakat jéggel, és már nincs is más hátra, mint ráönteni a margaritát. A poharakat limeszelettel díszítjük.

Epres Daiquiri

Ezt a gyümölcsös és élénk epres mocktailt úgy tudjuk a legegyszerűbben elkészíteni, hogy a rumot kicseréljük citrom-lime szódával, amihez ízlés szerint hozzáadhatunk akár néhány csepp rumaromát is.

Epres daiquiri
Epres daiquiri
Fotó: Pixabay

Hozzávalók:

225 g friss eper

225 g fagyasztott eper

fél csésze kristálycukor

negyed csésze limelé

fél csésze citromos szóda

lime karika a díszítséhez

Elkészítés:

A friss epret megtisztítjuk és felszeleteljük, majd egy közepes tálba helyezzük. Keverjük hozzá a cukrot és a lime levét. Lefedve hagyjuk állni harminc percig, időnként keverjük meg. Turmixgépben alacsony fordulatszámon, fokozatosan emelve a sebességet keverjük össze az eperkeveréket, a rumot és a fagyasztott epret, amíg teljesen sima nem lesz. Öntsük poharakba, és díszítsük lime karikákkal.

Virgin Pina Colada

Rum nélkül könnyen elkészíthetjük az ikonikus koktél alkoholmentes változatát. Krémesen lágy, és tele van az ananász és a kókusz ízével – és az elkészítéséhez csak három hozzávaló szükséges. Jég helyett fagyasztott ananászt is használhatunk, amely a mocktailt extra krémessé és ízessé teszi.

Virgin Pina Colada
Virgin Pina Colada
Fotó: Pixabay

Hozzávalók:

250 g friss ananász (vagy fagyasztott)

120 ml ananászlé

120 ml kókuszkrém

Elkészítés:

Mérjük ki a hozzávalókat, tegyük az egészet egy turmixgépbe, és nagy sebességen dolgozzuk simára. Bármennyire is nagy a kísértés, lassan, kortyolgatva fogyasszuk, hogy minél tovább élvezhessük.

 


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.