Jön, jön, jön a Food Truck Show!

Idén tavasszal, harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Food Truck Show Budapest május 6. és 8. között a Kincsem Parkban.

A Food Truck Show gasztro-fesztivál elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a legjobb, minőségi ételeket, italokat kínáló, vendéglátó járműveket. A hétvégén 52 kiállítóval várják látogatóikat a szervezők, akikből 15 a rendezvényen debütál majd a kulináris élvezetek kedvelői előtt. Itt mutatkozik majd be többek között az első öt csillagos food truck, a Kollázs Brasserie járműve, ami a Four Season’s Hotel éttermének minőségét varázsolja laza köntösbe öltöztetve az esemény helyszínére.

A változatos ételkínálat mellett vendégeink kézműves szörpökkel, sörökkel, pálinkákkal és fröccsvariációkkal olthatják szomjukat. Az elfogyasztott finomságokat érdemes kritikusan kóstolni, mivel a közönségszavazatok által megválasztott Év Food Truck-ja díj átadása idén sem marad el.

Pénteken 12 és 16 óra között zártkörű, szakmai napra várják a rendezvény és fesztivál szervezőket, az ügynökségek, cégek, illetve önkormányzatok rendezvényeseit, valamint a sajtó képviselőit. A cél ezzel, hogy az érdeklődők tömeg és sorban állás nélkül ismerkedhessenek a műfaj képviselőivel. A szakmai napon történő részvétel regisztrációhoz kötött.

A szervezők új projektje is elstartol a rendezvény harmadik napján. A Street Food Cinema sorozat a kortárs élőzene, a street food és a szabadtéri mozi stílusjegyeit ötvözi majd. Május 8-án vasárnap este 20:00 órakor elsőként a food truck mozgalom egyik kultfilmjének, A séf című alkotás kockái pörögnek majd.

A guruló gasztronómia legjobbjai mellett lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, zenekarok, utcazenészek szórakoztatják majd a kilátogatókat. A hétvége alatt felállításra kerül az ország legnagyobb körhintája, mely díjmentesen használható majd. A Drone Prix Hungary jóvoltából mindhárom nap lehetőség lesz kipróbálni a jövő legizgalmasabb játékát, az akadálypálya legyőzését mini-drónokkal. Az esetleges szeszélyes, tavaszi időjárásra felkészülve egy 800 m2-es rendezvénysátor is felállításra kerül, ezzel is kizárva egy futózápor általi kényelmetlenség lehetőségét.

A helyszínre való kijutásról, nyitva tartásról és belépődíjakról a Food Truck Show oldalán tájékozódhatunk. 

Forrás: Vendég&Hotel Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.