Jön, jön, jön a Food Truck Show!

Idén tavasszal, harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Food Truck Show Budapest május 6. és 8. között a Kincsem Parkban.

A Food Truck Show gasztro-fesztivál elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a legjobb, minőségi ételeket, italokat kínáló, vendéglátó járműveket. A hétvégén 52 kiállítóval várják látogatóikat a szervezők, akikből 15 a rendezvényen debütál majd a kulináris élvezetek kedvelői előtt. Itt mutatkozik majd be többek között az első öt csillagos food truck, a Kollázs Brasserie járműve, ami a Four Season’s Hotel éttermének minőségét varázsolja laza köntösbe öltöztetve az esemény helyszínére.

A változatos ételkínálat mellett vendégeink kézműves szörpökkel, sörökkel, pálinkákkal és fröccsvariációkkal olthatják szomjukat. Az elfogyasztott finomságokat érdemes kritikusan kóstolni, mivel a közönségszavazatok által megválasztott Év Food Truck-ja díj átadása idén sem marad el.

Pénteken 12 és 16 óra között zártkörű, szakmai napra várják a rendezvény és fesztivál szervezőket, az ügynökségek, cégek, illetve önkormányzatok rendezvényeseit, valamint a sajtó képviselőit. A cél ezzel, hogy az érdeklődők tömeg és sorban állás nélkül ismerkedhessenek a műfaj képviselőivel. A szakmai napon történő részvétel regisztrációhoz kötött.

A szervezők új projektje is elstartol a rendezvény harmadik napján. A Street Food Cinema sorozat a kortárs élőzene, a street food és a szabadtéri mozi stílusjegyeit ötvözi majd. Május 8-án vasárnap este 20:00 órakor elsőként a food truck mozgalom egyik kultfilmjének, A séf című alkotás kockái pörögnek majd.

A guruló gasztronómia legjobbjai mellett lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, zenekarok, utcazenészek szórakoztatják majd a kilátogatókat. A hétvége alatt felállításra kerül az ország legnagyobb körhintája, mely díjmentesen használható majd. A Drone Prix Hungary jóvoltából mindhárom nap lehetőség lesz kipróbálni a jövő legizgalmasabb játékát, az akadálypálya legyőzését mini-drónokkal. Az esetleges szeszélyes, tavaszi időjárásra felkészülve egy 800 m2-es rendezvénysátor is felállításra kerül, ezzel is kizárva egy futózápor általi kényelmetlenség lehetőségét.

A helyszínre való kijutásról, nyitva tartásról és belépődíjakról a Food Truck Show oldalán tájékozódhatunk. 

Forrás: Vendég&Hotel Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.