Jön, jön, jön a Food Truck Show!

Idén tavasszal, harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Food Truck Show Budapest május 6. és 8. között a Kincsem Parkban.

A Food Truck Show gasztro-fesztivál elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a legjobb, minőségi ételeket, italokat kínáló, vendéglátó járműveket. A hétvégén 52 kiállítóval várják látogatóikat a szervezők, akikből 15 a rendezvényen debütál majd a kulináris élvezetek kedvelői előtt. Itt mutatkozik majd be többek között az első öt csillagos food truck, a Kollázs Brasserie járműve, ami a Four Season’s Hotel éttermének minőségét varázsolja laza köntösbe öltöztetve az esemény helyszínére.

A változatos ételkínálat mellett vendégeink kézműves szörpökkel, sörökkel, pálinkákkal és fröccsvariációkkal olthatják szomjukat. Az elfogyasztott finomságokat érdemes kritikusan kóstolni, mivel a közönségszavazatok által megválasztott Év Food Truck-ja díj átadása idén sem marad el.

Pénteken 12 és 16 óra között zártkörű, szakmai napra várják a rendezvény és fesztivál szervezőket, az ügynökségek, cégek, illetve önkormányzatok rendezvényeseit, valamint a sajtó képviselőit. A cél ezzel, hogy az érdeklődők tömeg és sorban állás nélkül ismerkedhessenek a műfaj képviselőivel. A szakmai napon történő részvétel regisztrációhoz kötött.

A szervezők új projektje is elstartol a rendezvény harmadik napján. A Street Food Cinema sorozat a kortárs élőzene, a street food és a szabadtéri mozi stílusjegyeit ötvözi majd. Május 8-án vasárnap este 20:00 órakor elsőként a food truck mozgalom egyik kultfilmjének, A séf című alkotás kockái pörögnek majd.

A guruló gasztronómia legjobbjai mellett lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, zenekarok, utcazenészek szórakoztatják majd a kilátogatókat. A hétvége alatt felállításra kerül az ország legnagyobb körhintája, mely díjmentesen használható majd. A Drone Prix Hungary jóvoltából mindhárom nap lehetőség lesz kipróbálni a jövő legizgalmasabb játékát, az akadálypálya legyőzését mini-drónokkal. Az esetleges szeszélyes, tavaszi időjárásra felkészülve egy 800 m2-es rendezvénysátor is felállításra kerül, ezzel is kizárva egy futózápor általi kényelmetlenség lehetőségét.

A helyszínre való kijutásról, nyitva tartásról és belépődíjakról a Food Truck Show oldalán tájékozódhatunk. 

Forrás: Vendég&Hotel Online


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.