Jótékonysági Borünnep a Bolyki Borkatlanban

Jótékonysági dűlőfesztivált rendez május 28-án az egri Dűlő Klub. Még közelebb a borhoz: hogy az érdeklődők testközelből tapasztalják meg, mi van a palackban, a hagyományos borkóstolás mellett a neves borászok bemutatják Eger dűlőit és az egri borvidék másik nagy dobását, a tufát is.

A helyszín az országban is egyedülálló régi tufa kőfejtő, melynek pinceágaiban a Bolyki Pincészet borai érnek. A fesztiválra a Dűlő Klub mellett elhozzák boraikat a Mádi Kör neves tagjai: Árvay János, a Lenkey Pincészet, Orosz Gábor, a Szent Tamás Kft. és Szepsy István is. A szervezők a bevételek jelentős részéből az egri Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványát támogatják.

A jótékonysági felajánlás és az árverés

A program es az árverés házigazdája Borbás Maria, akinek segítségével a Dűlő Klub a borászatok által felajánlott, forgalomban nem kapható borokból összeállított csomagokat és a támogatók által felajánlott értékeket bocsát árverésre. Az árverés bevételét az egri Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványának ajánlották fel.

A rendezvény házigazdájának, Bolyki Jánosnak mindig is szívügye volt a sérült gyermekek támogatása. Segítette az egri siketeket és támogatja az egri fogyatékkal élő gyermekeket. A Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványának létrejötte is egy személyes impulzus eredménye: János egy jótékonysági rendezvényen tudta meg, hogy az egri fogyatékkal élőknek még arra sincs pénzük, hogy alapítványt hozzanak létre jótékony támogatások befogadására. A szándék azonnal megszületett, majd hamarosan a Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványa is.

A Dűlőklub

Mi is a dűlő? A dűlő a Dűlő Klub hitvallása szerint a termőhely, a fajta és a borász együttműködése, melynek szerencsés végeredménye a harmonikus és autentikus bor. A Dűlő Klubot tizenegy egri borász azért is alapította, hogy a dűlőkön keresztül újra megalkossa és megmutassa Eger egyediségét és sokszínűségét.

A résztvevők: nehézbombózók Egerből és Tokajból

Megmutatják boraikat a Dűlő Klub tagjai: a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Csutorás Ferenc, Demeter Csaba, Gál Lajos Pincészete, Gál Tibor Pincészet, Kovács Nimród - Winery , St. Andrea Pincészet, Pók Tamás és az Orsolya Pince.

A klub tagjai nagyrabecsülésük jeléül elhívták a rendezvényre a tokaji Mádi Kör nagyágyúit is, így elhozza borait az Árvay Pincészet, a Lenkey Pincészet, Orosz Gábor Pincészete, a Szent Tamás Kft. es Szepsy István.

A dűlőséta

Ez komoly, tényleg lesz dűlőtúra, méghozzá Csutorás Ferenccel és lovaskocsikkal. A lovaskocsik a Nagyvölgybe poroszkálnak, ahonnan jól látszanak Eger legjobb dűlői: a Síkhegy, a Mészhegy, a Merengő, a Pajdos, az Almagyar és az Érseki, az Eged, a Nyerges és a Kistibrik.

A program

A Losonczy-völgyben rejtőzködő kőfejtő 2011. május 28-án 14 órától 23.30-ig várja a vendégeket. A rendezvényen a fogyatékkal élő gyerekek fellépése, a Kerekes Band koncertje, élő jazz, valamint a jótékonysági árverés kíséri a borokat.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.