Jótékonysági Borünnep a Bolyki Borkatlanban

Jótékonysági dűlőfesztivált rendez május 28-án az egri Dűlő Klub. Még közelebb a borhoz: hogy az érdeklődők testközelből tapasztalják meg, mi van a palackban, a hagyományos borkóstolás mellett a neves borászok bemutatják Eger dűlőit és az egri borvidék másik nagy dobását, a tufát is.

A helyszín az országban is egyedülálló régi tufa kőfejtő, melynek pinceágaiban a Bolyki Pincészet borai érnek. A fesztiválra a Dűlő Klub mellett elhozzák boraikat a Mádi Kör neves tagjai: Árvay János, a Lenkey Pincészet, Orosz Gábor, a Szent Tamás Kft. és Szepsy István is. A szervezők a bevételek jelentős részéből az egri Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványát támogatják.

A jótékonysági felajánlás és az árverés

A program es az árverés házigazdája Borbás Maria, akinek segítségével a Dűlő Klub a borászatok által felajánlott, forgalomban nem kapható borokból összeállított csomagokat és a támogatók által felajánlott értékeket bocsát árverésre. Az árverés bevételét az egri Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványának ajánlották fel.

A rendezvény házigazdájának, Bolyki Jánosnak mindig is szívügye volt a sérült gyermekek támogatása. Segítette az egri siketeket és támogatja az egri fogyatékkal élő gyermekeket. A Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványának létrejötte is egy személyes impulzus eredménye: János egy jótékonysági rendezvényen tudta meg, hogy az egri fogyatékkal élőknek még arra sincs pénzük, hogy alapítványt hozzanak létre jótékony támogatások befogadására. A szándék azonnal megszületett, majd hamarosan a Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványa is.

A Dűlőklub

Mi is a dűlő? A dűlő a Dűlő Klub hitvallása szerint a termőhely, a fajta és a borász együttműködése, melynek szerencsés végeredménye a harmonikus és autentikus bor. A Dűlő Klubot tizenegy egri borász azért is alapította, hogy a dűlőkön keresztül újra megalkossa és megmutassa Eger egyediségét és sokszínűségét.

A résztvevők: nehézbombózók Egerből és Tokajból

Megmutatják boraikat a Dűlő Klub tagjai: a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Csutorás Ferenc, Demeter Csaba, Gál Lajos Pincészete, Gál Tibor Pincészet, Kovács Nimród - Winery , St. Andrea Pincészet, Pók Tamás és az Orsolya Pince.

A klub tagjai nagyrabecsülésük jeléül elhívták a rendezvényre a tokaji Mádi Kör nagyágyúit is, így elhozza borait az Árvay Pincészet, a Lenkey Pincészet, Orosz Gábor Pincészete, a Szent Tamás Kft. es Szepsy István.

A dűlőséta

Ez komoly, tényleg lesz dűlőtúra, méghozzá Csutorás Ferenccel és lovaskocsikkal. A lovaskocsik a Nagyvölgybe poroszkálnak, ahonnan jól látszanak Eger legjobb dűlői: a Síkhegy, a Mészhegy, a Merengő, a Pajdos, az Almagyar és az Érseki, az Eged, a Nyerges és a Kistibrik.

A program

A Losonczy-völgyben rejtőzködő kőfejtő 2011. május 28-án 14 órától 23.30-ig várja a vendégeket. A rendezvényen a fogyatékkal élő gyerekek fellépése, a Kerekes Band koncertje, élő jazz, valamint a jótékonysági árverés kíséri a borokat.


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.