Jótékonysági Borünnep a Bolyki Borkatlanban

Jótékonysági dűlőfesztivált rendez május 28-án az egri Dűlő Klub. Még közelebb a borhoz: hogy az érdeklődők testközelből tapasztalják meg, mi van a palackban, a hagyományos borkóstolás mellett a neves borászok bemutatják Eger dűlőit és az egri borvidék másik nagy dobását, a tufát is.

A helyszín az országban is egyedülálló régi tufa kőfejtő, melynek pinceágaiban a Bolyki Pincészet borai érnek. A fesztiválra a Dűlő Klub mellett elhozzák boraikat a Mádi Kör neves tagjai: Árvay János, a Lenkey Pincészet, Orosz Gábor, a Szent Tamás Kft. és Szepsy István is. A szervezők a bevételek jelentős részéből az egri Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványát támogatják.

A jótékonysági felajánlás és az árverés

A program es az árverés házigazdája Borbás Maria, akinek segítségével a Dűlő Klub a borászatok által felajánlott, forgalomban nem kapható borokból összeállított csomagokat és a támogatók által felajánlott értékeket bocsát árverésre. Az árverés bevételét az egri Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványának ajánlották fel.

A rendezvény házigazdájának, Bolyki Jánosnak mindig is szívügye volt a sérült gyermekek támogatása. Segítette az egri siketeket és támogatja az egri fogyatékkal élő gyermekeket. A Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványának létrejötte is egy személyes impulzus eredménye: János egy jótékonysági rendezvényen tudta meg, hogy az egri fogyatékkal élőknek még arra sincs pénzük, hogy alapítványt hozzanak létre jótékony támogatások befogadására. A szándék azonnal megszületett, majd hamarosan a Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványa is.

A Dűlőklub

Mi is a dűlő? A dűlő a Dűlő Klub hitvallása szerint a termőhely, a fajta és a borász együttműködése, melynek szerencsés végeredménye a harmonikus és autentikus bor. A Dűlő Klubot tizenegy egri borász azért is alapította, hogy a dűlőkön keresztül újra megalkossa és megmutassa Eger egyediségét és sokszínűségét.

A résztvevők: nehézbombózók Egerből és Tokajból

Megmutatják boraikat a Dűlő Klub tagjai: a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Csutorás Ferenc, Demeter Csaba, Gál Lajos Pincészete, Gál Tibor Pincészet, Kovács Nimród - Winery , St. Andrea Pincészet, Pók Tamás és az Orsolya Pince.

A klub tagjai nagyrabecsülésük jeléül elhívták a rendezvényre a tokaji Mádi Kör nagyágyúit is, így elhozza borait az Árvay Pincészet, a Lenkey Pincészet, Orosz Gábor Pincészete, a Szent Tamás Kft. es Szepsy István.

A dűlőséta

Ez komoly, tényleg lesz dűlőtúra, méghozzá Csutorás Ferenccel és lovaskocsikkal. A lovaskocsik a Nagyvölgybe poroszkálnak, ahonnan jól látszanak Eger legjobb dűlői: a Síkhegy, a Mészhegy, a Merengő, a Pajdos, az Almagyar és az Érseki, az Eged, a Nyerges és a Kistibrik.

A program

A Losonczy-völgyben rejtőzködő kőfejtő 2011. május 28-án 14 órától 23.30-ig várja a vendégeket. A rendezvényen a fogyatékkal élő gyerekek fellépése, a Kerekes Band koncertje, élő jazz, valamint a jótékonysági árverés kíséri a borokat.


Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.