Jótékonysági Borünnep a Bolyki Borkatlanban

Jótékonysági dűlőfesztivált rendez május 28-án az egri Dűlő Klub. Még közelebb a borhoz: hogy az érdeklődők testközelből tapasztalják meg, mi van a palackban, a hagyományos borkóstolás mellett a neves borászok bemutatják Eger dűlőit és az egri borvidék másik nagy dobását, a tufát is.

A helyszín az országban is egyedülálló régi tufa kőfejtő, melynek pinceágaiban a Bolyki Pincészet borai érnek. A fesztiválra a Dűlő Klub mellett elhozzák boraikat a Mádi Kör neves tagjai: Árvay János, a Lenkey Pincészet, Orosz Gábor, a Szent Tamás Kft. és Szepsy István is. A szervezők a bevételek jelentős részéből az egri Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványát támogatják.

A jótékonysági felajánlás és az árverés

A program es az árverés házigazdája Borbás Maria, akinek segítségével a Dűlő Klub a borászatok által felajánlott, forgalomban nem kapható borokból összeállított csomagokat és a támogatók által felajánlott értékeket bocsát árverésre. Az árverés bevételét az egri Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványának ajánlották fel.

A rendezvény házigazdájának, Bolyki Jánosnak mindig is szívügye volt a sérült gyermekek támogatása. Segítette az egri siketeket és támogatja az egri fogyatékkal élő gyermekeket. A Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványának létrejötte is egy személyes impulzus eredménye: János egy jótékonysági rendezvényen tudta meg, hogy az egri fogyatékkal élőknek még arra sincs pénzük, hogy alapítványt hozzanak létre jótékony támogatások befogadására. A szándék azonnal megszületett, majd hamarosan a Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványa is.

A Dűlőklub

Mi is a dűlő? A dűlő a Dűlő Klub hitvallása szerint a termőhely, a fajta és a borász együttműködése, melynek szerencsés végeredménye a harmonikus és autentikus bor. A Dűlő Klubot tizenegy egri borász azért is alapította, hogy a dűlőkön keresztül újra megalkossa és megmutassa Eger egyediségét és sokszínűségét.

A résztvevők: nehézbombózók Egerből és Tokajból

Megmutatják boraikat a Dűlő Klub tagjai: a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Csutorás Ferenc, Demeter Csaba, Gál Lajos Pincészete, Gál Tibor Pincészet, Kovács Nimród - Winery , St. Andrea Pincészet, Pók Tamás és az Orsolya Pince.

A klub tagjai nagyrabecsülésük jeléül elhívták a rendezvényre a tokaji Mádi Kör nagyágyúit is, így elhozza borait az Árvay Pincészet, a Lenkey Pincészet, Orosz Gábor Pincészete, a Szent Tamás Kft. es Szepsy István.

A dűlőséta

Ez komoly, tényleg lesz dűlőtúra, méghozzá Csutorás Ferenccel és lovaskocsikkal. A lovaskocsik a Nagyvölgybe poroszkálnak, ahonnan jól látszanak Eger legjobb dűlői: a Síkhegy, a Mészhegy, a Merengő, a Pajdos, az Almagyar és az Érseki, az Eged, a Nyerges és a Kistibrik.

A program

A Losonczy-völgyben rejtőzködő kőfejtő 2011. május 28-án 14 órától 23.30-ig várja a vendégeket. A rendezvényen a fogyatékkal élő gyerekek fellépése, a Kerekes Band koncertje, élő jazz, valamint a jótékonysági árverés kíséri a borokat.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.