Nyílik Budapest első tengeri bisztrója

A tervek szerint kedden nyílik meg az Andrássy úton a The Bigfish, Budapest első tengeri bisztrója. Az étterem kikötői hangulatot idéz majd a belvárosba, megálmodói főként nem a turistákra, hanem elsősorban hazai vendégekre számítanak. Változatos, elérhető áron kínált és jó minőségű, friss napi fogásaikkal céljuk, hogy a halfogyasztást népszerűsítsék a hazai étterem látogatók körében.

„A Bisztró megnyitásának ötletét az egyre népszerűbb Budaörsi Halpiac és az ott működő Dokk büfé adta – árulta el Sári Tamás, a bisztró egyik résztulajdonosa. A Budaörsi Halpiacot és a Dokk büfét a PLP Seafood Hungary, Magyarország piacvezető halimportőre működteti, ahol az ételek a hét minden napján a világ minden pontjáról érkező friss termékeiből készülnek. Ez a koncepció válik most a vendégek számára elérhetővé a belvárosban, ahol a kínálatot szintén a Budaörsi Halpiac friss áruihoz alakítják.

A The Bigfish bisztró kínálatának gerincét a roston sült tengeri halak adják majd, de minden nap ajánlanak hazai édesvízi halakból készült fogást is, hogy a betérő turisták a hazai jellegzetes ételeket is megismerhessék. Nagy hangsúlyt helyeznek a frissességre, a napi kínálat a Budaörsi Halpiac aktuálisan behozott halaihoz igazodik, sok esetben a halak előző nap úsztak még, emelte ki Sári Tamás.

A The Bigfish bisztrót egyébként Palotás Péter neve fémjelzi, akit a halrajongók körében csak a Fishmonger néven, azaz halkupecként emlegetnek. Nevéhez fűződik a két évtizeddel ezelőtt elhíresült Scampi étterem konyhájának irányítása is, melynek kapcsán a Budapest Businnes Journal 3 egymást követő évben is az év kreatív konyhafőnökének választotta, és amelyet Magyarország legjobb 10 éttermei közé választottak. A Bigfish séfje Papp János lesz, aki előzőleg a Budapest Bisztró konyhafőnöke, korábban pedig az XO Bistro sous chéfje volt.


MICHELIN Guide: remények és esélyek

MICHELIN Guide: remények és esélyek 

December 10-én az Operaházban tartandó díjátadó ceremónián lehull a lepel arról, hogy idén mely vendéglátóhelyek nyernek bebocsájtást a MICHELIN Guide által elismertek szűk körébe.
Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa

Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa 

A  frissen szedett fenyőágakat a főzés során közvetlenül a forró sörléhez adják.
Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján

Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján 

A tél közeledtével a Kozmo Étterem új menüje a szezon ízeit és hangulatát idézi, egyaránt kényeztetve a hagyományos és a modernebb gasztronómia kedvelőit.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett

A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a megjelenés változott

A név a régi, a megjelenés változott 

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása

A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása 

A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli  

Néhány a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiváljának sokszínű, egészséges kínálatából.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval

Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval 

Tíz nap a tó körül megismételhetetlen gasztro-kulturális élményekkel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.