Nyílik Budapest első tengeri bisztrója

A tervek szerint kedden nyílik meg az Andrássy úton a The Bigfish, Budapest első tengeri bisztrója. Az étterem kikötői hangulatot idéz majd a belvárosba, megálmodói főként nem a turistákra, hanem elsősorban hazai vendégekre számítanak. Változatos, elérhető áron kínált és jó minőségű, friss napi fogásaikkal céljuk, hogy a halfogyasztást népszerűsítsék a hazai étterem látogatók körében.

„A Bisztró megnyitásának ötletét az egyre népszerűbb Budaörsi Halpiac és az ott működő Dokk büfé adta – árulta el Sári Tamás, a bisztró egyik résztulajdonosa. A Budaörsi Halpiacot és a Dokk büfét a PLP Seafood Hungary, Magyarország piacvezető halimportőre működteti, ahol az ételek a hét minden napján a világ minden pontjáról érkező friss termékeiből készülnek. Ez a koncepció válik most a vendégek számára elérhetővé a belvárosban, ahol a kínálatot szintén a Budaörsi Halpiac friss áruihoz alakítják.

A The Bigfish bisztró kínálatának gerincét a roston sült tengeri halak adják majd, de minden nap ajánlanak hazai édesvízi halakból készült fogást is, hogy a betérő turisták a hazai jellegzetes ételeket is megismerhessék. Nagy hangsúlyt helyeznek a frissességre, a napi kínálat a Budaörsi Halpiac aktuálisan behozott halaihoz igazodik, sok esetben a halak előző nap úsztak még, emelte ki Sári Tamás.

A The Bigfish bisztrót egyébként Palotás Péter neve fémjelzi, akit a halrajongók körében csak a Fishmonger néven, azaz halkupecként emlegetnek. Nevéhez fűződik a két évtizeddel ezelőtt elhíresült Scampi étterem konyhájának irányítása is, melynek kapcsán a Budapest Businnes Journal 3 egymást követő évben is az év kreatív konyhafőnökének választotta, és amelyet Magyarország legjobb 10 éttermei közé választottak. A Bigfish séfje Papp János lesz, aki előzőleg a Budapest Bisztró konyhafőnöke, korábban pedig az XO Bistro sous chéfje volt.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.