Júliusban már várják a jelöléseket az idei Gundel-díjra

Az idén kilencedik alkalommal ismerik el a vendéglátás példamutató életúttal bíró személyiségei teljesítményét. Szeptember 9-ig várja a jelöléseket a Magyar Vendéglátók Ipartestülete.

Szeptember 9-ig várja a jelöléseket az idén kilencedik alkalommal meghirdetett Gundel Károly-díjra a Magyar Vendéglátók Ipartestülete. Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet, amennyiben az ipartestület hpnlapjáról is letölthető adatlapot kitöltve 2022. szeptember 9. éjfélig visszaküldi a szervezetnek e-mail-ben az info@mvi.hu vagy postai úton a Magyar Vendéglátók Ipartestülete 1039 Budapest, Piroska utca 2. címre.

 A nívós szakmai díj egy emlékplakett, a hozzá tartozó kitűző, valamint oklevél. A díjazottak nevét az MVI 2022. szeptember 23-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra. A kitüntetések ünnepélyes átadása pedig  2022. október 16-án, az MVI Gálaebédjén esedékes a Gundel Étteremben. 

A díj odaítéléséről a 

  • Magyar Vendéglátók Ipartestülete (elnök),
  • Magyar Vendéglátók Ipartestülete (egyik alelnöke),
  • Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete,
  • Magyar Éttermi Szövetség,
  • Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség,
  • Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége,
  • Magyarországi Rendezvényszervezők és – szolgáltatók Szövetsége,
  • Vendéglátó és Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetsége,
  • a Chaine des Rotisseurs egy képviselője,
  • a Magyar Bocuse d'Or Akadémia egy képviselője,
  • a Gundel család egy képviselője,
  • a Gundel Étterem,
  • a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola igazgatója,
  • a Budapesti Gazdasági Egyetem Ker.-i Vendégl.ipari és Id.forg.-i Karának egy képviselője,
  • a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy képviselője,
  • a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának egy képviselője,
  • a Stílusos Vidéki Éttermiség egy képviselője,
  • a Pannon Gasztronómiai Akadémia egy képviselője,
  • a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete egy képviselője résztvételével összeülő zsűri dönt.

Az eddigi díjazottak: 

 Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.
 Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.
 Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.
 Csapody Balázs – 2017.
 Rosenstein Tibor – 2018.
 Meskál Tibor, Szulló Szabina és Széll Tamás – 2019.
 Csizmadia László, Molnár Attila – 2020.
 Berkes Gyula, Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd – 2021.

Bővebb információ a Magyar Vendéglátók Ipartestületének honlapján, a www.mvi.hu oldalon, illetve a mellékelt tájékoztatókban, illetve a jelentkezéshez szükséges adatlapon érhető el.


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.