Júliusban már várják a jelöléseket az idei Gundel-díjra

Az idén kilencedik alkalommal ismerik el a vendéglátás példamutató életúttal bíró személyiségei teljesítményét. Szeptember 9-ig várja a jelöléseket a Magyar Vendéglátók Ipartestülete.

Szeptember 9-ig várja a jelöléseket az idén kilencedik alkalommal meghirdetett Gundel Károly-díjra a Magyar Vendéglátók Ipartestülete. Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet, amennyiben az ipartestület hpnlapjáról is letölthető adatlapot kitöltve 2022. szeptember 9. éjfélig visszaküldi a szervezetnek e-mail-ben az [email protected] vagy postai úton a Magyar Vendéglátók Ipartestülete 1039 Budapest, Piroska utca 2. címre.

 A nívós szakmai díj egy emlékplakett, a hozzá tartozó kitűző, valamint oklevél. A díjazottak nevét az MVI 2022. szeptember 23-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra. A kitüntetések ünnepélyes átadása pedig  2022. október 16-án, az MVI Gálaebédjén esedékes a Gundel Étteremben. 

A díj odaítéléséről a 

  • Magyar Vendéglátók Ipartestülete (elnök),
  • Magyar Vendéglátók Ipartestülete (egyik alelnöke),
  • Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete,
  • Magyar Éttermi Szövetség,
  • Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség,
  • Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége,
  • Magyarországi Rendezvényszervezők és – szolgáltatók Szövetsége,
  • Vendéglátó és Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetsége,
  • a Chaine des Rotisseurs egy képviselője,
  • a Magyar Bocuse d'Or Akadémia egy képviselője,
  • a Gundel család egy képviselője,
  • a Gundel Étterem,
  • a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola igazgatója,
  • a Budapesti Gazdasági Egyetem Ker.-i Vendégl.ipari és Id.forg.-i Karának egy képviselője,
  • a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy képviselője,
  • a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának egy képviselője,
  • a Stílusos Vidéki Éttermiség egy képviselője,
  • a Pannon Gasztronómiai Akadémia egy képviselője,
  • a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete egy képviselője résztvételével összeülő zsűri dönt.

Az eddigi díjazottak: 

 Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.
 Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.
 Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.
 Csapody Balázs – 2017.
 Rosenstein Tibor – 2018.
 Meskál Tibor, Szulló Szabina és Széll Tamás – 2019.
 Csizmadia László, Molnár Attila – 2020.
 Berkes Gyula, Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd – 2021.

Bővebb információ a Magyar Vendéglátók Ipartestületének honlapján, a www.mvi.hu oldalon, illetve a mellékelt tájékoztatókban, illetve a jelentkezéshez szükséges adatlapon érhető el.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.