Júliusban már várják a jelöléseket az idei Gundel-díjra

Az idén kilencedik alkalommal ismerik el a vendéglátás példamutató életúttal bíró személyiségei teljesítményét. Szeptember 9-ig várja a jelöléseket a Magyar Vendéglátók Ipartestülete.

Szeptember 9-ig várja a jelöléseket az idén kilencedik alkalommal meghirdetett Gundel Károly-díjra a Magyar Vendéglátók Ipartestülete. Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet, amennyiben az ipartestület hpnlapjáról is letölthető adatlapot kitöltve 2022. szeptember 9. éjfélig visszaküldi a szervezetnek e-mail-ben az info@mvi.hu vagy postai úton a Magyar Vendéglátók Ipartestülete 1039 Budapest, Piroska utca 2. címre.

 A nívós szakmai díj egy emlékplakett, a hozzá tartozó kitűző, valamint oklevél. A díjazottak nevét az MVI 2022. szeptember 23-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra. A kitüntetések ünnepélyes átadása pedig  2022. október 16-án, az MVI Gálaebédjén esedékes a Gundel Étteremben. 

A díj odaítéléséről a 

  • Magyar Vendéglátók Ipartestülete (elnök),
  • Magyar Vendéglátók Ipartestülete (egyik alelnöke),
  • Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete,
  • Magyar Éttermi Szövetség,
  • Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség,
  • Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége,
  • Magyarországi Rendezvényszervezők és – szolgáltatók Szövetsége,
  • Vendéglátó és Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetsége,
  • a Chaine des Rotisseurs egy képviselője,
  • a Magyar Bocuse d'Or Akadémia egy képviselője,
  • a Gundel család egy képviselője,
  • a Gundel Étterem,
  • a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola igazgatója,
  • a Budapesti Gazdasági Egyetem Ker.-i Vendégl.ipari és Id.forg.-i Karának egy képviselője,
  • a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy képviselője,
  • a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának egy képviselője,
  • a Stílusos Vidéki Éttermiség egy képviselője,
  • a Pannon Gasztronómiai Akadémia egy képviselője,
  • a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete egy képviselője résztvételével összeülő zsűri dönt.

Az eddigi díjazottak: 

 Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.
 Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.
 Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.
 Csapody Balázs – 2017.
 Rosenstein Tibor – 2018.
 Meskál Tibor, Szulló Szabina és Széll Tamás – 2019.
 Csizmadia László, Molnár Attila – 2020.
 Berkes Gyula, Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd – 2021.

Bővebb információ a Magyar Vendéglátók Ipartestületének honlapján, a www.mvi.hu oldalon, illetve a mellékelt tájékoztatókban, illetve a jelentkezéshez szükséges adatlapon érhető el.


Franciaországban már betiltották, más EU-tagállamokban még nem

Franciaországban már betiltották, más EU-tagállamokban még nem 

Azt, hogy növényi eredetű termékeket húsnéven forgalmazzanak. A francia döntést Gabriel Attal miniszterelnök kedden jelentette be.
Tíz év, hatmillió vendég - ez a Food Truck Show

Tíz év, hatmillió vendég - ez a Food Truck Show 

A guruló éttermek 2014 óta 1 millió kilométert tettek meg és hozzávetőlegesen 15 millió terméket értékesítettek.
Már lehet nevezni a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára

Már lehet nevezni a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára 

Hazai pályán játszható világverseny a tét.
Paradicsomfürdő, narancsok csatája vagy omlett 1500 tojásból

Paradicsomfürdő, narancsok csatája vagy omlett 1500 tojásból 

Gasztrofesztiválok a nápolyi pizza hagyományán át az ízig-vérig mexikói fiesztáig, a rovaroktól a szelleműzésig.
Megújult az egyik legrégebbi hazai márka - fókuszban a természetesség

Megújult az egyik legrégebbi hazai márka - fókuszban a természetesség 

1924-ben jegyeztették be a Globus márkanevet a vállalat zöldség- és gyümölcskonzervjeire. A jeles évfordulót különleges új külsővel ünneplik: új, egészséges terméküket most vezetik be a piacra.
Elengedés, finomítás, felkészülés: ez vár a vendéglátóiparra a közeljövőben

Elengedés, finomítás, felkészülés: ez vár a vendéglátóiparra a közeljövőben 

Mi vár a vendéglátóiparra 2024-ben? Bár jósgömbünk nincsen, a kurrens vendéglátóipari és gazdasági folyamatok, valamint a rendelkezésre álló adatok alapján tudunk prognosztizálni bizonyos trendeket.
Betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára 

Nem nálunk, hanem Romániában szavazta meg az ottani képviselőház az erről szóló törvénytervezetet.
MVI-konferencia a SIRHA-n

MVI-konferencia a SIRHA-n 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) konferenciát szervez a szakmának a SIRHA kiállítás nyitónapján.
Kezdődik az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre

Kezdődik az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre 

Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal versengenek.
Ellopták a showt a balatoni fagylaltok

Ellopták a showt a balatoni fagylaltok 

A legnagyobb tömeg  nem a külföldi standok előtt, hanem egy balatoni fagylaltot kínáló kerékpáros hűtőkocsi körül alakult ki az Utazás+ kiállítás első napján.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.