Júliusban már várják a jelöléseket az idei Gundel-díjra

Az idén kilencedik alkalommal ismerik el a vendéglátás példamutató életúttal bíró személyiségei teljesítményét. Szeptember 9-ig várja a jelöléseket a Magyar Vendéglátók Ipartestülete.

Szeptember 9-ig várja a jelöléseket az idén kilencedik alkalommal meghirdetett Gundel Károly-díjra a Magyar Vendéglátók Ipartestülete. Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet, amennyiben az ipartestület hpnlapjáról is letölthető adatlapot kitöltve 2022. szeptember 9. éjfélig visszaküldi a szervezetnek e-mail-ben az [email protected] vagy postai úton a Magyar Vendéglátók Ipartestülete 1039 Budapest, Piroska utca 2. címre.

 A nívós szakmai díj egy emlékplakett, a hozzá tartozó kitűző, valamint oklevél. A díjazottak nevét az MVI 2022. szeptember 23-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra. A kitüntetések ünnepélyes átadása pedig  2022. október 16-án, az MVI Gálaebédjén esedékes a Gundel Étteremben. 

A díj odaítéléséről a 

  • Magyar Vendéglátók Ipartestülete (elnök),
  • Magyar Vendéglátók Ipartestülete (egyik alelnöke),
  • Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete,
  • Magyar Éttermi Szövetség,
  • Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség,
  • Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége,
  • Magyarországi Rendezvényszervezők és – szolgáltatók Szövetsége,
  • Vendéglátó és Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetsége,
  • a Chaine des Rotisseurs egy képviselője,
  • a Magyar Bocuse d'Or Akadémia egy képviselője,
  • a Gundel család egy képviselője,
  • a Gundel Étterem,
  • a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola igazgatója,
  • a Budapesti Gazdasági Egyetem Ker.-i Vendégl.ipari és Id.forg.-i Karának egy képviselője,
  • a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy képviselője,
  • a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának egy képviselője,
  • a Stílusos Vidéki Éttermiség egy képviselője,
  • a Pannon Gasztronómiai Akadémia egy képviselője,
  • a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete egy képviselője résztvételével összeülő zsűri dönt.

Az eddigi díjazottak: 

 Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.
 Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.
 Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.
 Csapody Balázs – 2017.
 Rosenstein Tibor – 2018.
 Meskál Tibor, Szulló Szabina és Széll Tamás – 2019.
 Csizmadia László, Molnár Attila – 2020.
 Berkes Gyula, Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd – 2021.

Bővebb információ a Magyar Vendéglátók Ipartestületének honlapján, a www.mvi.hu oldalon, illetve a mellékelt tájékoztatókban, illetve a jelentkezéshez szükséges adatlapon érhető el.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.