Akár tetszik a New York-iaknak, akár nem, júliustól mindegyikük szembesülni fog azzal, hogy a kedvenc éttermében mennyire adnak a minőségre. A vezetés ugyanis hamarosan A, B és C osztályba fogja sorolni az étkezdéket aszerint, hogy milyen az étel minősége, és hogy mennyire figyelnek oda az elkészítéskor arra, hogy ne legyen semmiféle probléma - írja a NY1.
Azokban az éttermekben, amelyek A besorolást kapnak, csak évente jelennek majd meg az ellenőrök, hogy megvizsgálják az ételeket - a többi helyen azonban rendszeres vizsgálatokat fognak végezni. A besorolással kapcsolatban megoszlanak az emberek véleményei: van aki támogatja, és van olyan is, aki ellenzi.
Nem rossz dolog, ha tudom, mennyire biztonságosak és egészségesek azok az ételek, amiket megeszem. Ugyanakkor ha a jövőben a barátaim javasolni fognak egy jó éttermet, akkor is ki fogom próbálni, ha csak C besorolást kapott - mondta egy járókelő. Én nem feltétlenül tartom jó dolognak az új rendszert; valószínűleg jobb, ha nem tudom, hogy mi kerül a tányéromra - nyilatkozott egy másik New York-i. (OrientPress)