Júliustól minősítik a New York-i éttermeket

New York városában régóta nagy problémát jelentett, hogy sok étteremben félvállról vették az élelmiszerek tárolására és kezelésére vonatkozó szabályozásokat. Éppen ezért döntött úgy a vezetés, hogy osztályokba sorolja a vendéglátó helyeket, és ahol sok a probléma, oda az ellenőrök gyakrabban látogatnak majd el - adta hírül az OrientPress.

Akár tetszik a New York-iaknak, akár nem, júliustól mindegyikük szembesülni fog azzal, hogy a kedvenc éttermében mennyire adnak a minőségre. A vezetés ugyanis hamarosan A, B és C osztályba fogja sorolni az étkezdéket aszerint, hogy milyen az étel minősége, és hogy mennyire figyelnek oda az elkészítéskor arra, hogy ne legyen semmiféle probléma - írja a NY1.

 

Azokban az éttermekben, amelyek A besorolást kapnak, csak évente jelennek majd meg az ellenőrök, hogy megvizsgálják az ételeket - a többi helyen azonban rendszeres vizsgálatokat fognak végezni. A besorolással kapcsolatban megoszlanak az emberek véleményei: van aki támogatja, és van olyan is, aki ellenzi.

 

Nem rossz dolog, ha tudom, mennyire biztonságosak és egészségesek azok az ételek, amiket megeszem. Ugyanakkor ha a jövőben a barátaim javasolni fognak egy jó éttermet, akkor is ki fogom próbálni, ha csak C besorolást kapott - mondta egy járókelő. Én nem feltétlenül tartom jó dolognak az új rendszert; valószínűleg jobb, ha nem tudom, hogy mi kerül a tányéromra - nyilatkozott egy másik New York-i. (OrientPress)

 


Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz

Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz 

Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.
A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége

A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége 

A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott 

A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.

Interjú

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.