Júliustól minősítik a New York-i éttermeket

New York városában régóta nagy problémát jelentett, hogy sok étteremben félvállról vették az élelmiszerek tárolására és kezelésére vonatkozó szabályozásokat. Éppen ezért döntött úgy a vezetés, hogy osztályokba sorolja a vendéglátó helyeket, és ahol sok a probléma, oda az ellenőrök gyakrabban látogatnak majd el - adta hírül az OrientPress.

Akár tetszik a New York-iaknak, akár nem, júliustól mindegyikük szembesülni fog azzal, hogy a kedvenc éttermében mennyire adnak a minőségre. A vezetés ugyanis hamarosan A, B és C osztályba fogja sorolni az étkezdéket aszerint, hogy milyen az étel minősége, és hogy mennyire figyelnek oda az elkészítéskor arra, hogy ne legyen semmiféle probléma - írja a NY1.

 

Azokban az éttermekben, amelyek A besorolást kapnak, csak évente jelennek majd meg az ellenőrök, hogy megvizsgálják az ételeket - a többi helyen azonban rendszeres vizsgálatokat fognak végezni. A besorolással kapcsolatban megoszlanak az emberek véleményei: van aki támogatja, és van olyan is, aki ellenzi.

 

Nem rossz dolog, ha tudom, mennyire biztonságosak és egészségesek azok az ételek, amiket megeszem. Ugyanakkor ha a jövőben a barátaim javasolni fognak egy jó éttermet, akkor is ki fogom próbálni, ha csak C besorolást kapott - mondta egy járókelő. Én nem feltétlenül tartom jó dolognak az új rendszert; valószínűleg jobb, ha nem tudom, hogy mi kerül a tányéromra - nyilatkozott egy másik New York-i. (OrientPress)

 


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.