Júliustól minősítik a New York-i éttermeket

New York városában régóta nagy problémát jelentett, hogy sok étteremben félvállról vették az élelmiszerek tárolására és kezelésére vonatkozó szabályozásokat. Éppen ezért döntött úgy a vezetés, hogy osztályokba sorolja a vendéglátó helyeket, és ahol sok a probléma, oda az ellenőrök gyakrabban látogatnak majd el - adta hírül az OrientPress.

Akár tetszik a New York-iaknak, akár nem, júliustól mindegyikük szembesülni fog azzal, hogy a kedvenc éttermében mennyire adnak a minőségre. A vezetés ugyanis hamarosan A, B és C osztályba fogja sorolni az étkezdéket aszerint, hogy milyen az étel minősége, és hogy mennyire figyelnek oda az elkészítéskor arra, hogy ne legyen semmiféle probléma - írja a NY1.

 

Azokban az éttermekben, amelyek A besorolást kapnak, csak évente jelennek majd meg az ellenőrök, hogy megvizsgálják az ételeket - a többi helyen azonban rendszeres vizsgálatokat fognak végezni. A besorolással kapcsolatban megoszlanak az emberek véleményei: van aki támogatja, és van olyan is, aki ellenzi.

 

Nem rossz dolog, ha tudom, mennyire biztonságosak és egészségesek azok az ételek, amiket megeszem. Ugyanakkor ha a jövőben a barátaim javasolni fognak egy jó éttermet, akkor is ki fogom próbálni, ha csak C besorolást kapott - mondta egy járókelő. Én nem feltétlenül tartom jó dolognak az új rendszert; valószínűleg jobb, ha nem tudom, hogy mi kerül a tányéromra - nyilatkozott egy másik New York-i. (OrientPress)

 


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.