Kacsával indul a következő Bocuse d'Or válogatás

Ki képviseli hazánkat 2018-ban Torinóban a Bocuse d’Or európai döntőjén? A kiválasztás és felkészülés folyamata ezennel elkezdődött.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia célja az ifjú tehetségek felkutatása és szakmai előmenetelük támogatása. Az Egyesület feladata a legalkalmasabb, legtehetségesebb szakács megtalálása, aki a következő Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2019-es világdöntőjére.


A Magyar Bocuse d’Or Akadémia receptpályázatot hirdet magyar állampolgárságú szakácsok számára. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló zsűri, Hamvas Zoltán elnökletével, kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket a selejtezőn. A hazai döntőt megelőző selejtező verseny témáját 4 héttel a rendezvény előtt hirdetik ki, a 20 országot felvonultató európai döntőn 2018. júniusában a magyar döntő győztese képviselheti hazánkat.


A pályázat benyújtásának határideje: 2017. augusztus 30.
A pályázatot témája: kacsa és kacsamáj, káposzta, alma.


A versenyen való részvételre szabadon pályázhat minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki 2017 január 26-ig betöltötte 21. életévét és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre.


A receptpályázat formáját, hosszát és tartalmát meghatározó minta recept elérhető itt: http://bocusedorhungary.hu/bocuse-dor-magyarorszag-verseny

A pályázati dossziékat az [email protected] címre augusztus 30.-ig várják. A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.
További információ: www.bocusedorhungary.hu

A Bocuse d’Or verseny állomásai:
Pályázatok beküldése: 2017. augusztus 30.
A selejtezőn résztvevők kihirdetése: 2017. szeptember 20. (maximum 12 fő)
Bocuse d’Or magyar selejtező: 2017. december
Egy húsétel, tányérra tálalva, Bocuse stílusú köretekkel.
Bocuse d’Or Magyarország döntő: 2018. február 8. Helyszín: SIRHA Budapest(4-6 fő)
A magyar döntő témáját a Magyar Bocuse d’Or Akadémia törekszik az európai döntő feladatához és alapanyagaihoz hasonlóan meghatározni.
Bocuse d’Or Europe döntő: 2018. június 11.-12.

Iránymutatások a receptpályázathoz:

A verseny kalkulációját 4 adagra kérjük megadni
Sót, borsot leszámítva, minden felhasznált anyag mennyiséggel kell, hogy szerepeljen.
A recepthez kérjük az email mellékleteként képet is küldjetek (PNG/JPEG formában) az elkészült ételről.



Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.