Kacsával indul a következő Bocuse d'Or válogatás

Ki képviseli hazánkat 2018-ban Torinóban a Bocuse d’Or európai döntőjén? A kiválasztás és felkészülés folyamata ezennel elkezdődött.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia célja az ifjú tehetségek felkutatása és szakmai előmenetelük támogatása. Az Egyesület feladata a legalkalmasabb, legtehetségesebb szakács megtalálása, aki a következő Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2019-es világdöntőjére.


A Magyar Bocuse d’Or Akadémia receptpályázatot hirdet magyar állampolgárságú szakácsok számára. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló zsűri, Hamvas Zoltán elnökletével, kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket a selejtezőn. A hazai döntőt megelőző selejtező verseny témáját 4 héttel a rendezvény előtt hirdetik ki, a 20 országot felvonultató európai döntőn 2018. júniusában a magyar döntő győztese képviselheti hazánkat.


A pályázat benyújtásának határideje: 2017. augusztus 30.
A pályázatot témája: kacsa és kacsamáj, káposzta, alma.


A versenyen való részvételre szabadon pályázhat minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki 2017 január 26-ig betöltötte 21. életévét és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre.


A receptpályázat formáját, hosszát és tartalmát meghatározó minta recept elérhető itt: http://bocusedorhungary.hu/bocuse-dor-magyarorszag-verseny

A pályázati dossziékat az [email protected] címre augusztus 30.-ig várják. A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.
További információ: www.bocusedorhungary.hu

A Bocuse d’Or verseny állomásai:
Pályázatok beküldése: 2017. augusztus 30.
A selejtezőn résztvevők kihirdetése: 2017. szeptember 20. (maximum 12 fő)
Bocuse d’Or magyar selejtező: 2017. december
Egy húsétel, tányérra tálalva, Bocuse stílusú köretekkel.
Bocuse d’Or Magyarország döntő: 2018. február 8. Helyszín: SIRHA Budapest(4-6 fő)
A magyar döntő témáját a Magyar Bocuse d’Or Akadémia törekszik az európai döntő feladatához és alapanyagaihoz hasonlóan meghatározni.
Bocuse d’Or Europe döntő: 2018. június 11.-12.

Iránymutatások a receptpályázathoz:

A verseny kalkulációját 4 adagra kérjük megadni
Sót, borsot leszámítva, minden felhasznált anyag mennyiséggel kell, hogy szerepeljen.
A recepthez kérjük az email mellékleteként képet is küldjetek (PNG/JPEG formában) az elkészült ételről.



Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.