Borkóstolás kártyával a belvárosban

Az élet túl rövid, hogy rossz bort igyunk – ez az alapfilozófiája a közelmúltban megnyílt budapesti CultiVini borgalériának.

A Párizsi utcában található intézmény borbár, bolt és galéria egyszerre, bár tulajdonosai szerint egyik sem, inkább egy élmény, amit elvihetünk haza magunkkal. A CultiVini célja ugyanis, hogy a vendégek minél többet megtudjanak a magyar borvidékekről, borokról és borászatokról. Az általuk kifejlesztett mobilapplikációval felfedezhetjük a 22 magyar borvidéket és megismerhetjük a nevesebb borászatokat.

Az elméleti tudás mellett persze a kóstolás sem maradhat el, ebben igazán egyedi a CultiVini. A bejáratnál vásárolt kártyával tetszőleges mennyiségű bort kóstolhatunk a különleges Enomatic gépekből. A borgalériában egyszerre 56 féle bort kínálnak, amelyek közül ¼, ½ és egy deciliteres mennyiséget választhatunk. Ha valaki bizonytalan lenne, hogy mivel kezdje vagy folytassa, annak képzett sommelier-k segítenek a választásban.

 A gépek három hétig tartják garantáltan megfelelő minőségben a nyitott palackokat, a szakértők emellett minden reggel érzékszervi teszteléssel győződnek meg arról, hogy megfelelő-e a borok minősége. A borkínálat folyamatosan változik, az új termékek piacra kerülésével párhuzamosan.

A kóstolás mellett borvásárlásra is lehetőség nyílik, több mint 150 féle borból lehet válogatni. A kínálatban olyan borászatok termékei szerepelnek, mint a 2HA, Árvay János, Disznókő, Eszerbauer, Gál Tibor, Gróf Degenfeld, Konyári, Laposa, Malatinszky, Villa Sandahl, Vylyan.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.