Borkóstolás kártyával a belvárosban

Az élet túl rövid, hogy rossz bort igyunk – ez az alapfilozófiája a közelmúltban megnyílt budapesti CultiVini borgalériának.

A Párizsi utcában található intézmény borbár, bolt és galéria egyszerre, bár tulajdonosai szerint egyik sem, inkább egy élmény, amit elvihetünk haza magunkkal. A CultiVini célja ugyanis, hogy a vendégek minél többet megtudjanak a magyar borvidékekről, borokról és borászatokról. Az általuk kifejlesztett mobilapplikációval felfedezhetjük a 22 magyar borvidéket és megismerhetjük a nevesebb borászatokat.

Az elméleti tudás mellett persze a kóstolás sem maradhat el, ebben igazán egyedi a CultiVini. A bejáratnál vásárolt kártyával tetszőleges mennyiségű bort kóstolhatunk a különleges Enomatic gépekből. A borgalériában egyszerre 56 féle bort kínálnak, amelyek közül ¼, ½ és egy deciliteres mennyiséget választhatunk. Ha valaki bizonytalan lenne, hogy mivel kezdje vagy folytassa, annak képzett sommelier-k segítenek a választásban.

 A gépek három hétig tartják garantáltan megfelelő minőségben a nyitott palackokat, a szakértők emellett minden reggel érzékszervi teszteléssel győződnek meg arról, hogy megfelelő-e a borok minősége. A borkínálat folyamatosan változik, az új termékek piacra kerülésével párhuzamosan.

A kóstolás mellett borvásárlásra is lehetőség nyílik, több mint 150 féle borból lehet válogatni. A kínálatban olyan borászatok termékei szerepelnek, mint a 2HA, Árvay János, Disznókő, Eszerbauer, Gál Tibor, Gróf Degenfeld, Konyári, Laposa, Malatinszky, Villa Sandahl, Vylyan.


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.