Kávézás - mozgás helyett

A magyarok 67 százaléka kávézással kapcsolódik ki, ha csak tíz perc szabadideje van, Mozgással vagy kulturális tevékenységgel az emberek kevesebb, mint 30 százaléka töltődik fel.

A Nespresso által végzett kutatásból az is kiderül, hogy a további legnépszerűbb kikapcsolódási módszerek 10 perces időráfordítás esetén a beszélgetés és a sétálás. A cigarettás dobozért a megkérdezettek 31 százaléka nyúl, és csak 21 százalék gondolja úgy, hogy relaxálni, vagy beállni a zuhany alá hasznos ahhoz, hogy gondolatait és teendőit rendezni tudja. Annak oka, hogy a tíz perces kikapcsolódási módok között a kávézás a legnépszerűbb azzal is magyarázható, hogy egy néhány perces kávészünet új lendületet ad, a koffein stimulálóan hat a központi idegrendszerre, a fogyasztók kevésbé érzik magukat fáradtnak.

A pár perc, amit a kávé elkészítésével és elfogyasztásával töltünk, kikapcsol, kizökkent az éppen végzett tevékenységünkből, ezért utána jobban tudunk koncentrálni a feladatainkra. A kávéscég felkérésére a Tárki által 2014 év végén több mint 1000 fős reprezentatív mintavétellel végzett kutatás célja az volt, hogy feltérképezze a magyar lakosság véleményét az alapján, hogy hogyan piheni ki magát akkor, amikor csak 10 perc áll rendelkezésére egy rohanós napon, illetve milyen módon töltődik fel akkor, amikor több óra szabadideje van.

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.