Kávézó, ahol csak az időért kell fizetni

Megnyílt Londonban egy kávézó, amiből Oroszországban már egy egész lánc van. Különlegessége, hogy az italok ingyen vannak, viszont az időért, amit az ember ott tölt, fizetni kell - adta hírül a The Guardian és a Daily Mail nyomán a "Kívül tágasabb" blog.

A Ziferblatban így nyugodtan lehet fogyasztani, elüldögélni ameddig szeretnénk, itt tuti nem néz ki a pincér! Viszont a hosszas tartózkodásnak az árát is meg kell fizetni. 1 perc 3 penny, vagyis nagyjából 10 forint. Ez, ha átszámoljuk, tulajdonképpen nem is drága, ha mondjuk, egy órára ülünk be 650 forintért, és közben még fogyaszthatunk is. Sütit, teát, saját készítésű kávét - írja a Kívül tágasabb.
Ráadásul jópofa, ahogy a kedves vevőt az időre emlékeztetik, ugyanis amikor betér, kap egy vekkert, megjegyzi mikor érkezett. Aztán távozáskor az óra alapján számolják el az ott tartózkodást. Minimum időkeret nincs, fel lehet markolni a sütit, tölteni egy pohár kávét és menni tovább. De akár a saját ételét is elkészítheti valaki a konyhán. Ugyan nem kötelező maguk után mosogatni a vendégeknek, de örülnek neki, és sokan meg is teszik.
Oroszországban egy év alatt 10 kávézó nyílt, ahol havonta 30 ezer vendég fordul meg. Ivan Mitin tulajdonos szerint a londoni első hónap már hozott néhány visszajáró vendéget. Az is cél, hogy közösségi térként funkcionáljanak. A berendezés kicsit a romkocsmákéra hasonlít.

Forrás: Kívül tágasabb blog


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.