Kávézó, ahol csak az időért kell fizetni

Megnyílt Londonban egy kávézó, amiből Oroszországban már egy egész lánc van. Különlegessége, hogy az italok ingyen vannak, viszont az időért, amit az ember ott tölt, fizetni kell - adta hírül a The Guardian és a Daily Mail nyomán a "Kívül tágasabb" blog.

A Ziferblatban így nyugodtan lehet fogyasztani, elüldögélni ameddig szeretnénk, itt tuti nem néz ki a pincér! Viszont a hosszas tartózkodásnak az árát is meg kell fizetni. 1 perc 3 penny, vagyis nagyjából 10 forint. Ez, ha átszámoljuk, tulajdonképpen nem is drága, ha mondjuk, egy órára ülünk be 650 forintért, és közben még fogyaszthatunk is. Sütit, teát, saját készítésű kávét - írja a Kívül tágasabb.
Ráadásul jópofa, ahogy a kedves vevőt az időre emlékeztetik, ugyanis amikor betér, kap egy vekkert, megjegyzi mikor érkezett. Aztán távozáskor az óra alapján számolják el az ott tartózkodást. Minimum időkeret nincs, fel lehet markolni a sütit, tölteni egy pohár kávét és menni tovább. De akár a saját ételét is elkészítheti valaki a konyhán. Ugyan nem kötelező maguk után mosogatni a vendégeknek, de örülnek neki, és sokan meg is teszik.
Oroszországban egy év alatt 10 kávézó nyílt, ahol havonta 30 ezer vendég fordul meg. Ivan Mitin tulajdonos szerint a londoni első hónap már hozott néhány visszajáró vendéget. Az is cél, hogy közösségi térként funkcionáljanak. A berendezés kicsit a romkocsmákéra hasonlít.

Forrás: Kívül tágasabb blog


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.