Kávézó, ahol csak az időért kell fizetni

Megnyílt Londonban egy kávézó, amiből Oroszországban már egy egész lánc van. Különlegessége, hogy az italok ingyen vannak, viszont az időért, amit az ember ott tölt, fizetni kell - adta hírül a The Guardian és a Daily Mail nyomán a "Kívül tágasabb" blog.

A Ziferblatban így nyugodtan lehet fogyasztani, elüldögélni ameddig szeretnénk, itt tuti nem néz ki a pincér! Viszont a hosszas tartózkodásnak az árát is meg kell fizetni. 1 perc 3 penny, vagyis nagyjából 10 forint. Ez, ha átszámoljuk, tulajdonképpen nem is drága, ha mondjuk, egy órára ülünk be 650 forintért, és közben még fogyaszthatunk is. Sütit, teát, saját készítésű kávét - írja a Kívül tágasabb.
Ráadásul jópofa, ahogy a kedves vevőt az időre emlékeztetik, ugyanis amikor betér, kap egy vekkert, megjegyzi mikor érkezett. Aztán távozáskor az óra alapján számolják el az ott tartózkodást. Minimum időkeret nincs, fel lehet markolni a sütit, tölteni egy pohár kávét és menni tovább. De akár a saját ételét is elkészítheti valaki a konyhán. Ugyan nem kötelező maguk után mosogatni a vendégeknek, de örülnek neki, és sokan meg is teszik.
Oroszországban egy év alatt 10 kávézó nyílt, ahol havonta 30 ezer vendég fordul meg. Ivan Mitin tulajdonos szerint a londoni első hónap már hozott néhány visszajáró vendéget. Az is cél, hogy közösségi térként funkcionáljanak. A berendezés kicsit a romkocsmákéra hasonlít.

Forrás: Kívül tágasabb blog


A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.