Kávézót nyit a párt a Belvárosban

Kávézót nyit a cseh zöldpárt Prága belvárosában május végén.

Az egy évvel ezelőtti választásokon a parlament alsóházából kiszorult párt a kávézó bevételéből kasszáját szeretné feltölteni, évente akár félmillió koronás (öt és fél millió forintos) bevételre számítanak - írja a Hospodarske noviny (HN) című cseh pénzügyi lap.

A modern minimalista stílusban tervezett kávézó "politikai megnyitóját" a párt a választások első évfordulójára tervezi. A megnyitó alkalmat ad majd arra is, hogy újra a nyilvánosság elé lépjenek, és beszámoljanak a tavaly végzett belső munkáról, többek között egy saját magazin kiadásáról, valamint egy zöld akadémia és egy zöld wikipedia elindításáról.

A kávézót Tomas Prusának, a zöldek menedzserének egyik cége irányítja majd, a profit egy részét pedig párttámogatásként havonta átutalják.

Prusa Sicily nevű cége, amely Szicíliáról importál kávét, több százezer koronát ruházott be a kávézóba - közölte a Hospodarske noviny. "Ez nem jótékonysági szervezet. Az üzletnek nyereségesen kell működnie. De nem hiszem, hogy ezzel gond lenne" - fogalmazott a lapnak a menedzser.

Az újság értesülése szerint a kávézó idővel megszerezheti a fair trade minősítést, és hidegkonyhát is nyithat, nagyrészt cseh bioélelmiszerekből.

A szórakozóhely a párt új "bázisaként" is szolgál majd, ahol sajtótájékoztatókat és nyilvános vitákat is rendeznének - mondta Ondrej Liska pártelnök, egykori oktatási miniszter, aki saját talk show-t is indítana meghívott vendégekkel. (MTI)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.