Kávézót nyit a párt a Belvárosban

Kávézót nyit a cseh zöldpárt Prága belvárosában május végén.

Az egy évvel ezelőtti választásokon a parlament alsóházából kiszorult párt a kávézó bevételéből kasszáját szeretné feltölteni, évente akár félmillió koronás (öt és fél millió forintos) bevételre számítanak - írja a Hospodarske noviny (HN) című cseh pénzügyi lap.

A modern minimalista stílusban tervezett kávézó "politikai megnyitóját" a párt a választások első évfordulójára tervezi. A megnyitó alkalmat ad majd arra is, hogy újra a nyilvánosság elé lépjenek, és beszámoljanak a tavaly végzett belső munkáról, többek között egy saját magazin kiadásáról, valamint egy zöld akadémia és egy zöld wikipedia elindításáról.

A kávézót Tomas Prusának, a zöldek menedzserének egyik cége irányítja majd, a profit egy részét pedig párttámogatásként havonta átutalják.

Prusa Sicily nevű cége, amely Szicíliáról importál kávét, több százezer koronát ruházott be a kávézóba - közölte a Hospodarske noviny. "Ez nem jótékonysági szervezet. Az üzletnek nyereségesen kell működnie. De nem hiszem, hogy ezzel gond lenne" - fogalmazott a lapnak a menedzser.

Az újság értesülése szerint a kávézó idővel megszerezheti a fair trade minősítést, és hidegkonyhát is nyithat, nagyrészt cseh bioélelmiszerekből.

A szórakozóhely a párt új "bázisaként" is szolgál majd, ahol sajtótájékoztatókat és nyilvános vitákat is rendeznének - mondta Ondrej Liska pártelnök, egykori oktatási miniszter, aki saját talk show-t is indítana meghívott vendégekkel. (MTI)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.