Kávézót nyit a párt a Belvárosban

Kávézót nyit a cseh zöldpárt Prága belvárosában május végén.

Az egy évvel ezelőtti választásokon a parlament alsóházából kiszorult párt a kávézó bevételéből kasszáját szeretné feltölteni, évente akár félmillió koronás (öt és fél millió forintos) bevételre számítanak - írja a Hospodarske noviny (HN) című cseh pénzügyi lap.

A modern minimalista stílusban tervezett kávézó "politikai megnyitóját" a párt a választások első évfordulójára tervezi. A megnyitó alkalmat ad majd arra is, hogy újra a nyilvánosság elé lépjenek, és beszámoljanak a tavaly végzett belső munkáról, többek között egy saját magazin kiadásáról, valamint egy zöld akadémia és egy zöld wikipedia elindításáról.

A kávézót Tomas Prusának, a zöldek menedzserének egyik cége irányítja majd, a profit egy részét pedig párttámogatásként havonta átutalják.

Prusa Sicily nevű cége, amely Szicíliáról importál kávét, több százezer koronát ruházott be a kávézóba - közölte a Hospodarske noviny. "Ez nem jótékonysági szervezet. Az üzletnek nyereségesen kell működnie. De nem hiszem, hogy ezzel gond lenne" - fogalmazott a lapnak a menedzser.

Az újság értesülése szerint a kávézó idővel megszerezheti a fair trade minősítést, és hidegkonyhát is nyithat, nagyrészt cseh bioélelmiszerekből.

A szórakozóhely a párt új "bázisaként" is szolgál majd, ahol sajtótájékoztatókat és nyilvános vitákat is rendeznének - mondta Ondrej Liska pártelnök, egykori oktatási miniszter, aki saját talk show-t is indítana meghívott vendégekkel. (MTI)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.