Kecskeméti győzelem az első Ifjúsági Szakácsolimpián

2013. október 28-30. között első alkalommal rendezték meg az országos Mirbest Ifjúsági Szakácsolimpiát, amelynek Kecskeméten a Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola adott helyet. A verseny díjkiosztó ünnepségére kedden este 20 órakor került sor, ahol a hat induló közül a kecskeméti csapat végzett az első helyen. Az első három helyezett tagjai az értékes nyeremények mellett kiutazhatnak a felnőtt szakács válogatottal a következő szakács olimpiára, ott pedig hivatalos segítőként vehetnek részt a magyar csapat versenyében - adta hírül a Bácsmegye.hu.

Az eseményen részt vettek Szemereyné Pataki Klaudia és Mák Kornél Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármesterei is, akik egybehangzóan nyilatkoztak a rendezvény fontos gasztronómiai-, vállalkozói- és hagyományteremtő sikereiről, melyek nem elhanyagolhatók a városmarketing szempontjából.

Az ország legjobb szakácstanulóinak egy 3 fogásos menüt, 21 főre kellett 4 óra alatt elkészíteniük, úgy hogy a menüben őz, hal, kacsa és erdei gyümölcsök szerepeltek. A mesterszakácsokból álló zsűri tagjai nem csak az ételek ízét, hanem a tálalást, és a menü egészét is pontozták.

A Mirbest Ifjúsági Szakácsolimpia egy olyan ifjúsági szakácsverseny, amely a Mirbest csoport és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség közös szervezésében zajlik, és amelyet a szakácsolimpiával szinte teljesen megegyező keretek között rendeznek meg. A cél megtalálni a jövő ifjúsági olimpiai válogatottjának leendő kerettagjait.

Forrás: Bácsmegye.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.