Kékfrankos április a Corinthiában

A kékfrankos hazánk legelterjedtebb szőlőfajtája, a kizárólag fehérborokra specializálódott borvidékeinken kívül mindenhol foglalkoznak vele. Ezért, és mert számos bortípus készíthető belőle, a szőlőfajta borai még magyar viszonylatban is elképesztően változatosak.

A Winelovers Prémium Boros Rendezvények áprilisban a kékfrankos sokoldalúságát mutatják be. Mivel a bikavérek alapját is a fajta adja, ez a bortípus is kiemelt szerephez jut. A top borok közül sokat maguk a borászok kóstoltatnak majd április 23-án, a Corinthia Budapestben, a Kékfrankos Április Nagykóstolón, vagyis a hónap főrendezvényén. Eddig több mint 61 kiállító jelezte részvételi szándékát, de a lista folyamatosan bővül.

Lesznek azonban olyan borok, amelyekkel csak a Prémium Bikavér teremben, vagy egy-egy mesterkurzuson ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Ilyenek például az egri St Andrea kékfrankos fajtaborai, amelyek kereskedelmi forgalomban nem elérhetők, a borászat április 23-i mesterkurzusán azonban kiemelt szerepet kapnak. Az idei év vendégborát, a kadarkát is egy exkluzív masterclasson térképezhetik fel.

A nemzetközi boros rendezvények mintájára bevezetett Prémium Bikavér terem pedig ezúttal is csendes, elmélyült kóstolást tesz lehetővé egy kiemelkedő borkategóriában. Az érdeklődők itt minden zavaró tényező kiszűrésével tesztelhetik a borokat, a helyszínen pedig sommelier, valamint a borokkal kapcsolatos legfontosabb információk állnak rendelkezésre.

A Kékfrankos Áprilishoz játék is kapcsolódik, hiszen a Facebookon és az Instagramon #kekfrankosaprilis kulcsszóval posztolt, nyilvánosan megosztott bejegyzéseket a hónap végén díjazzák. A legjobb képek készítői, és a legtöbb bejegyzés publikálói rendezvénybelépőket nyernek, továbbá meghívást kapnak a következő, zártkörű és exkluzív Winelovers Bortesztre!

A Kékfrankos Április Bortesztjének legjobb tételeit itt tekintheti meg: http://kekfrankosaprilis.hu/top-kekfrankosok

A rendezvényről és a mesterkurzusról is a honlapon talál bővebb információkat: http://kekfrankosaprilis.hu/

Forrás: www.winelovers.hu

Forrás: Vendég&Hotel Online


Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.