Kékfrankos április a Corinthiában

A kékfrankos hazánk legelterjedtebb szőlőfajtája, a kizárólag fehérborokra specializálódott borvidékeinken kívül mindenhol foglalkoznak vele. Ezért, és mert számos bortípus készíthető belőle, a szőlőfajta borai még magyar viszonylatban is elképesztően változatosak.

A Winelovers Prémium Boros Rendezvények áprilisban a kékfrankos sokoldalúságát mutatják be. Mivel a bikavérek alapját is a fajta adja, ez a bortípus is kiemelt szerephez jut. A top borok közül sokat maguk a borászok kóstoltatnak majd április 23-án, a Corinthia Budapestben, a Kékfrankos Április Nagykóstolón, vagyis a hónap főrendezvényén. Eddig több mint 61 kiállító jelezte részvételi szándékát, de a lista folyamatosan bővül.

Lesznek azonban olyan borok, amelyekkel csak a Prémium Bikavér teremben, vagy egy-egy mesterkurzuson ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Ilyenek például az egri St Andrea kékfrankos fajtaborai, amelyek kereskedelmi forgalomban nem elérhetők, a borászat április 23-i mesterkurzusán azonban kiemelt szerepet kapnak. Az idei év vendégborát, a kadarkát is egy exkluzív masterclasson térképezhetik fel.

A nemzetközi boros rendezvények mintájára bevezetett Prémium Bikavér terem pedig ezúttal is csendes, elmélyült kóstolást tesz lehetővé egy kiemelkedő borkategóriában. Az érdeklődők itt minden zavaró tényező kiszűrésével tesztelhetik a borokat, a helyszínen pedig sommelier, valamint a borokkal kapcsolatos legfontosabb információk állnak rendelkezésre.

A Kékfrankos Áprilishoz játék is kapcsolódik, hiszen a Facebookon és az Instagramon #kekfrankosaprilis kulcsszóval posztolt, nyilvánosan megosztott bejegyzéseket a hónap végén díjazzák. A legjobb képek készítői, és a legtöbb bejegyzés publikálói rendezvénybelépőket nyernek, továbbá meghívást kapnak a következő, zártkörű és exkluzív Winelovers Bortesztre!

A Kékfrankos Április Bortesztjének legjobb tételeit itt tekintheti meg: http://kekfrankosaprilis.hu/top-kekfrankosok

A rendezvényről és a mesterkurzusról is a honlapon talál bővebb információkat: http://kekfrankosaprilis.hu/

Forrás: www.winelovers.hu

Forrás: Vendég&Hotel Online


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.