Kékfrankos április a Corinthiában

A kékfrankos hazánk legelterjedtebb szőlőfajtája, a kizárólag fehérborokra specializálódott borvidékeinken kívül mindenhol foglalkoznak vele. Ezért, és mert számos bortípus készíthető belőle, a szőlőfajta borai még magyar viszonylatban is elképesztően változatosak.

A Winelovers Prémium Boros Rendezvények áprilisban a kékfrankos sokoldalúságát mutatják be. Mivel a bikavérek alapját is a fajta adja, ez a bortípus is kiemelt szerephez jut. A top borok közül sokat maguk a borászok kóstoltatnak majd április 23-án, a Corinthia Budapestben, a Kékfrankos Április Nagykóstolón, vagyis a hónap főrendezvényén. Eddig több mint 61 kiállító jelezte részvételi szándékát, de a lista folyamatosan bővül.

Lesznek azonban olyan borok, amelyekkel csak a Prémium Bikavér teremben, vagy egy-egy mesterkurzuson ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Ilyenek például az egri St Andrea kékfrankos fajtaborai, amelyek kereskedelmi forgalomban nem elérhetők, a borászat április 23-i mesterkurzusán azonban kiemelt szerepet kapnak. Az idei év vendégborát, a kadarkát is egy exkluzív masterclasson térképezhetik fel.

A nemzetközi boros rendezvények mintájára bevezetett Prémium Bikavér terem pedig ezúttal is csendes, elmélyült kóstolást tesz lehetővé egy kiemelkedő borkategóriában. Az érdeklődők itt minden zavaró tényező kiszűrésével tesztelhetik a borokat, a helyszínen pedig sommelier, valamint a borokkal kapcsolatos legfontosabb információk állnak rendelkezésre.

A Kékfrankos Áprilishoz játék is kapcsolódik, hiszen a Facebookon és az Instagramon #kekfrankosaprilis kulcsszóval posztolt, nyilvánosan megosztott bejegyzéseket a hónap végén díjazzák. A legjobb képek készítői, és a legtöbb bejegyzés publikálói rendezvénybelépőket nyernek, továbbá meghívást kapnak a következő, zártkörű és exkluzív Winelovers Bortesztre!

A Kékfrankos Április Bortesztjének legjobb tételeit itt tekintheti meg: http://kekfrankosaprilis.hu/top-kekfrankosok

A rendezvényről és a mesterkurzusról is a honlapon talál bővebb információkat: http://kekfrankosaprilis.hu/

Forrás: www.winelovers.hu

Forrás: Vendég&Hotel Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.