Képzési központot nyitott az olasz Caffè Vergnano

Az olasz Caffé Vergnano termékeivel bővült a hazai kávés piac. A cég az akadémiáját is megnyitotta az angyalföldi Visegrádi utcai üzletház földszintjén szeptemberben - írja a Store Insider. 

Magyarországon a kávépiac volumenének majdnem felét még mindig az őrölt kávé teszi ki. Itthon a legdinamikusabban a Nespresso és Dolce Gusto kompatibilis kapszulák piaca fejlődik, annak ellenére, hogy ez az egyik legdrágább kávézási mód – mondta Árok Gábor, a Coca-Cola HBC Magyarország kávéportfóliójának vezetője.

Ezt a népszerűséget lovagolta meg a Coca-Cola HBC, és a második kávémárkát, a kapszulás termékeket is forgalmazó Caffè Vergnanot felvette a portfoliójába. Tavaly ugyanis 30 százalékos részesedést szerzett az olasz cégben. Ezt követően a Coca-Cola az elsők között kezdte meg Magyarországon a prémium olasz kávétermékek kizárólagos forgalmazását.



A vállalat igen ambiciózus tervvel állt elő, ugyanis az célja az, hogy a Caffè Vergnano, mint a szuperprémium piac új szereplője 2023 végére 0,5 százalékos piacrészhez jusson a teljes magyar kávépiacon.

A családi vállalkozásban működő cég 140 éves múltra tekint vissza. Egy élemiszerkisboltból nőtte ki magát prémium olasz kávékat gyártó, a tradíciókra építő céggé.

A szeptember 22-én átadott Accademia Vergnano Budapest 50 millió forintos beruházásból valósult meg és a következő egy évben összesen 300 vevőpartnereknek, illetve baristáknak szóló szakmai képzésnek ad helyet.


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.