Képzési központot nyitott az olasz Caffè Vergnano

Az olasz Caffé Vergnano termékeivel bővült a hazai kávés piac. A cég az akadémiáját is megnyitotta az angyalföldi Visegrádi utcai üzletház földszintjén szeptemberben - írja a Store Insider. 

Magyarországon a kávépiac volumenének majdnem felét még mindig az őrölt kávé teszi ki. Itthon a legdinamikusabban a Nespresso és Dolce Gusto kompatibilis kapszulák piaca fejlődik, annak ellenére, hogy ez az egyik legdrágább kávézási mód – mondta Árok Gábor, a Coca-Cola HBC Magyarország kávéportfóliójának vezetője.

Ezt a népszerűséget lovagolta meg a Coca-Cola HBC, és a második kávémárkát, a kapszulás termékeket is forgalmazó Caffè Vergnanot felvette a portfoliójába. Tavaly ugyanis 30 százalékos részesedést szerzett az olasz cégben. Ezt követően a Coca-Cola az elsők között kezdte meg Magyarországon a prémium olasz kávétermékek kizárólagos forgalmazását.



A vállalat igen ambiciózus tervvel állt elő, ugyanis az célja az, hogy a Caffè Vergnano, mint a szuperprémium piac új szereplője 2023 végére 0,5 százalékos piacrészhez jusson a teljes magyar kávépiacon.

A családi vállalkozásban működő cég 140 éves múltra tekint vissza. Egy élemiszerkisboltból nőtte ki magát prémium olasz kávékat gyártó, a tradíciókra építő céggé.

A szeptember 22-én átadott Accademia Vergnano Budapest 50 millió forintos beruházásból valósult meg és a következő egy évben összesen 300 vevőpartnereknek, illetve baristáknak szóló szakmai képzésnek ad helyet.


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.