Keresik a „Jövő Borászát”

A Vinum Praemium Alapítvány ösztöndíjprogramja a legelhivatottabb borászhallgatók előrejutását segítheti elő.

A Vinum Praemium Alapítvány meghirdeti a Borászok Borásza Ösztöndíj Programot! Pályázhat minden fiatal magyar, az Alapítvány partnerintézménynél felsőfokú szőlész-borász képzésen részt vevő hallgató. Cél a jövő Borászok Borászának megtalálása, aki választott hivatása iránt elkötelezett, határozott jövőképpel rendelkezik és számára a „tökéletes bor” elkészítése mellett a közösség építése, ápolása egyaránt fontos.

Mit lehet nyerni a Borászok Borásza Ösztöndíj Programmal?

  • a „Jövő Borásza” cím viselése egy évig.
  • féléves külföldi szakmai gyakorlat bruttó 1.000.000,- Forintos anyagi támogatása
  • szüret valamely Borászok Borászánál vagy Borászok Borásza jelöltnél
  • tiszteletjegy a Borjog és Bormarketing 2019. Konferenciára
  • meghívó a Borászok Borásza gálára az ünnepélyes eredményhirdetésre.

Nevezési feltételek és a pályázat keretein belül benyújtandó iratok:

  • Aktív hallgatói jogviszony az alábbi oktatási intézmények valamelyikének szőlész-borász alapképzésén: Szent István Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Pannon Egyetem, Eszterházy Károly Egyetem
  • Legalább négy sikeresen lezárt félév
  • Be nem töltött 29. életév
  • Tanszéki ajánlás (Fontos információ: egy oktatási intézmény legfeljebb öt hallgatót ajánlhat)
  • Kitöltött adatlap
  • A pályázó nyilatkozata arról, hogy még nem vett részt külföldi szakmai gyakorlaton
  • Legalább egy igazolt szüreti részvétel
  • Magyar nyelvű dolgozat az adott év aktuális téma-kiírásának megfelelően
  • Minimum középfokú angol nyelvismeret
  • Magyar állampolgárság.

A pályázat kiírása és elbírálása:

Az aktuális téma kiválasztásáról a Vinum Praemium Alapítvány - Borászok Borászaiból álló - jelölőtestülete dönt.

2017. aktuális témája: „Szőlőtermesztési- és borászati technológiák vizsgálata”

/A legalább 15 és legfeljebb 25 oldal terjedelmű dolgozat formai és tartalmi követelményeinél a Pályázó által látogatott felsőoktatási intézmény szakdolgozat készítési útmutatója az irányadó./

A pályázati anyagok leadásának határideje: 2017. október 31.

A pályázati anyagok leadásának helye: a Vinum Praemium Alapítvány székhelye.

A beérkezett dolgozatokat az alapítvány által felkért szakirányú egyetemi oktatók előzetesen értékelik, majd oktatási intézményenként a legjobbra értékelt dolgozatot rövid szakmai összefoglalóval ellátva a Vinum Praemium Alapítvány - jelölőtestülettel kiegészített – kibővített kuratóriuma elé terjesztik. A „Jövő Borásza” cím odaítéléséről az Alapítvány kibővített kuratóriumi ülése dönt. A „Jövő Borásza” kitüntető címet minden évben egy hallgató nyerheti el.

A Borászok Borásza ösztöndíjprogram szakmai vezetője: Dr. Lukácsy György adjunktus, Szent István Egyetem, Szőlészeti Tanszék

A Vinum Praemium Alapítvány ösztöndíjprogramban részt vevő szakmai együttműködő partnerei: a Szent István Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pannon Egyetem, és a Károly Róbert Főiskola.

Forrás: Élelmiszer Szaklap


Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.