Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

A Gundel Étterem örökbe fogadta a Fővárosi Állatkert egyik legkedveltebb lakóját, Samut, a kiselefántot.

A különleges alkalomra rajzpályázatot is hirdettek, a nyertesek nevét az ünnepélyes ceremónián jelentették be, valamint olyan gyerekeket is vendégül láttak, akiknek egy állatkerti látogatás igazi kiváltság.


Fotó: Eventrend Group

Az örökbefogadással egy régi kapcsolat vált szorosabbá: a Gundel és az Állatkert szomszédsága több mint 130 évre nyúlik vissza, együttműködésük mindig is kiváló volt. 

Később a Gundel Étterem logója két elefánt lett, az ihletet természetesen az Állatkert főbejáratánál álló két kőelefánt adta.

Mint az ezzel kapcsolatos közleményből kiderül, a Gundel számára az örökbefogadás túlmutat egy szimbolikus gesztuson:

hosszú évek óta elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás mellett.

(b-j): Benkő Márton, Magyary Jenő, Pintér Mariann, Samu, a Gundel elefántja, Putz Csaba, Sós Endre (Állatkert), Czink László
(b-j): Benkő Márton, Magyary Jenő, Pintér Mariann, Samu, a Gundel elefántja, Putz Csaba, Sós Endre (Állatkert), Czink László
Fotó: Eventrend Group

Az ünnepélyes örökbefogadási eseményen a Magyar Speciális Olimpia Szövetséggel (MSOSZ), a III. kerületi Csalogány EGYMI-vel, valamint a Fővárosi Állat és Növénykerttel együtt olyan gyerekeket és kísérőiket látták vendégül, akik számára az állatkerti látogatás, és a különleges vendégváró falatok valódi élményt és örömet jelentett.

Hogy a legkisebb vendégek is mindig találkozhassanak Samuval, az étteremben egy plüsselefánt várja őket, aki szintén a Samu nevet kapta. 

Az ünnepséget színesítette egy rajzpályázat is, amelyre a XIV. kerületből 23 iskola több mint 150 alsó tagozatos diákja küldte el munkáját. A gyerekek fantáziájuk segítségével álmodták meg, hogyan jelenhet meg az elefánt a Gundel világában. A zsűri értékelte a kreativitást, és a következő eredmény született:

Díjazottak:

1. helyezett: Zöldi János – Liszt Ferenc Általános Iskola

2. helyezett: Fogarasi Sára – Városligeti Magyar–Angol Két Tannyelvű Iskola

3. helyezett: Nick-Vékony Nimród – Hajós Alfréd Általános Iskola

Különdíj: Mónus Kincső Natália – Mozgásjavító EGYMI

 


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.