Bazalt Napok Badacsonytördemicen

A szervezők nem titkolt célja, hogy a helyi értékek és a kultúra kéz a kézben sétáljanak végig a település utcáin. És ez szó szerint is megtörténik: minden tér, udvar, pince, iskolaépület vagy régi gyógyszertár egy-egy újabb élményt tartogat.

A Bazalt Napok egyszerre faluünnep, összművészeti találkozó és nyári kikapcsolódás – színházzal, zenével, pogácsával és borral. 

A program gerincét idén olyan fellépők adják, mint a Körúti Színház, akik a klasszikus Meseautó című zenés darabbal érkeznek, vagy Layra – Tóth Eszter, akinek finom, akusztikus koncertje biztos pont lesz a szombati napban. Színpadra lép a dalszerző-előadó Fülöp Ádám is, akusztikus műsora meghittebb, elmélyülésre hívó hangulatot teremt a délutánban.

A Fláre Beás és a Herpenyő Zenekar hamisítatlan cigány- és népzenei lüktetést hoz, míg a Minimyst Duo és az EsSense Collective a kortárs hangzások kedvelőinek kedvez. A Nefelejcsben, Sike Balázsék helyszínén fellép a Baló Sámuel Trió, tökéletes alapot szolgáltatva egy kellemes nyár esti vacsorához.


Fotó: Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület

Aki a vizuális élményekre vágyik, az sem fog unatkozni: lesz kiállítás és festőrkurzus is. A lelki feltöltődésről ayurvédikus szemléletű jógaórák gondoskodnak a természet lágy ölén.

A programok között egy különleges monodráma is megbújik:

Tallér Edina Csak tenyérnyi vér című darabja Gerber Csaba előadásában érzékeny, mégis megrázó pillanatokat ígér azoknak, akik mélyebb tartalomra is vágynak a fesztiválforgatagban.

A gyerekek szórakoztatására érkezik a Napraforgó Meseszínház Ludas Matyi darabjával, valamint Kovács Gábor muzsikus, aki a legkülönfélébb használati tárgyakat változtatja hangszerré a színpadon.

A borokról a Négy80 és a Békássy Borászat gondoskodik, de a kis udvarokban megbújva belefuthatunk még különlegességekbe is. És ami igazán különleges: a programok ingyenesek, így a kultúra valóban mindenkié lehet!


Átlagosan több mint két italt fogyasztanak a magyarok egy alkalommal

Átlagosan több mint két italt fogyasztanak a magyarok egy alkalommal 

A kutatás arra is rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Magyar borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Magyar borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.