A séfeknek saját kreatív, három fogásos, vacsorára szánt menüjüket kell bemutatniuk a zsűrinek, amelyet wales-i bárány-, marha- vagy disznóhúsból készítettek True Paste-termékek felhasználásával. A zsűri kiválasztja közülük a hat legjobbat, akik részt vesznek az október 31-i döntőn. Három órájuk lesz arra, hogy háromfogásos vacsorát készítsenek négy személy részére, miközben a zsűritagokon kívül a főzés iránt érdeklődők is figyelik őket. A győztes megkapja a neki járó kupát, majd képviseli Wales-et a World Association of Chefs' Societies' Junior Forumon 2010 januárjában, azelőtt pedig 150 fő számára alkot menüt 2009 februárjában Llandundo-ban a wales-i nemzetközi gasztronómiai bajnokságon. (www.costsectorcatering.co.uk)
Keresik Wales legjobb ifjú szakácsát
A versenyben mindenki részt vehet, aki 2009. január 1-én nem töltötte be a 22. évét, és Wales-ben tanul vagy dolgozik.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

A világ tíz legjobb kávézója
Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre
Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában
Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat
A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.

Argentin borok Budapesten
Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.