A Vielle Bon Secours önmagában is a világ legdrágább söre, hiszen egyetlen üveg 39 fontba, vagyis 11 600 forintba kerül. A 12 literes kiszerelésben is kapható ale sör alkoholtartalma 8 százalékos, árában pedig megmutatkozik a különlegessége.A vajas karamellás, édesgyökeres és ánizsos ízvilágot csak a legjobb éttermek kínálhatják vendégeiknek, a 12 literes, 700 fontba, vagyis 208 ezer forintba kerülő palackot akár online is meg lehet rendelni a költséges partikra vágyóknak.Muir Picken, a Belgo étterem ügyvezetője is rendelt belőle, de mint elmondta, két emberre is szükség van a kitöltésnél. Egyedül tehát nem érdemes otthon nekiállni a felnyitásnak, mert az értékes sör nagy része valószínűleg a padlón végzi majd.Picken elmondása szerint a múltban már eladtak három üveggel, a negyedik még a pincében várakozik. Az üzletvezető nem biztos abban, mihez kezdjen az utolsó palackkal. Mint mondta, eladhatja azoknak a "fiatalembereknek, akik betévednek hozzá, és a bár legdrágább sörét rendelik" (a fizetésnél nyilván csodálkozva), vagy odaajándékozhatná a törzsvendégeknek, hogy az is megkóstolhassa a különleges italt, aki egyébként nem rendelne sört ebben az árkategóriában. (deluxe.hu)
Két ember kell a világ legdrágább sörének kitöltéséhez
Nemcsak azért, mert nem szívesen bontunk fel egy több mint 200 ezer forintos üveget, hanem mert nem könnyű megemelni egy 12 literes palackot. Sörnyitó nem szükséges a hordó méretű kiszereléshez, a kitöltéshez azonban két ember kell - írja a deluxe.hu.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.