A Vielle Bon Secours önmagában is a világ legdrágább söre, hiszen egyetlen üveg 39 fontba, vagyis 11 600 forintba kerül. A 12 literes kiszerelésben is kapható ale sör alkoholtartalma 8 százalékos, árában pedig megmutatkozik a különlegessége.A vajas karamellás, édesgyökeres és ánizsos ízvilágot csak a legjobb éttermek kínálhatják vendégeiknek, a 12 literes, 700 fontba, vagyis 208 ezer forintba kerülő palackot akár online is meg lehet rendelni a költséges partikra vágyóknak.Muir Picken, a Belgo étterem ügyvezetője is rendelt belőle, de mint elmondta, két emberre is szükség van a kitöltésnél. Egyedül tehát nem érdemes otthon nekiállni a felnyitásnak, mert az értékes sör nagy része valószínűleg a padlón végzi majd.Picken elmondása szerint a múltban már eladtak három üveggel, a negyedik még a pincében várakozik. Az üzletvezető nem biztos abban, mihez kezdjen az utolsó palackkal. Mint mondta, eladhatja azoknak a "fiatalembereknek, akik betévednek hozzá, és a bár legdrágább sörét rendelik" (a fizetésnél nyilván csodálkozva), vagy odaajándékozhatná a törzsvendégeknek, hogy az is megkóstolhassa a különleges italt, aki egyébként nem rendelne sört ebben az árkategóriában. (deluxe.hu)
Két ember kell a világ legdrágább sörének kitöltéséhez
Nemcsak azért, mert nem szívesen bontunk fel egy több mint 200 ezer forintos üveget, hanem mert nem könnyű megemelni egy 12 literes palackot. Sörnyitó nem szükséges a hordó méretű kiszereléshez, a kitöltéshez azonban két ember kell - írja a deluxe.hu.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.