A Vielle Bon Secours önmagában is a világ legdrágább söre, hiszen egyetlen üveg 39 fontba, vagyis 11 600 forintba kerül. A 12 literes kiszerelésben is kapható ale sör alkoholtartalma 8 százalékos, árában pedig megmutatkozik a különlegessége.A vajas karamellás, édesgyökeres és ánizsos ízvilágot csak a legjobb éttermek kínálhatják vendégeiknek, a 12 literes, 700 fontba, vagyis 208 ezer forintba kerülő palackot akár online is meg lehet rendelni a költséges partikra vágyóknak.Muir Picken, a Belgo étterem ügyvezetője is rendelt belőle, de mint elmondta, két emberre is szükség van a kitöltésnél. Egyedül tehát nem érdemes otthon nekiállni a felnyitásnak, mert az értékes sör nagy része valószínűleg a padlón végzi majd.Picken elmondása szerint a múltban már eladtak három üveggel, a negyedik még a pincében várakozik. Az üzletvezető nem biztos abban, mihez kezdjen az utolsó palackkal. Mint mondta, eladhatja azoknak a "fiatalembereknek, akik betévednek hozzá, és a bár legdrágább sörét rendelik" (a fizetésnél nyilván csodálkozva), vagy odaajándékozhatná a törzsvendégeknek, hogy az is megkóstolhassa a különleges italt, aki egyébként nem rendelne sört ebben az árkategóriában. (deluxe.hu)
Két ember kell a világ legdrágább sörének kitöltéséhez
Nemcsak azért, mert nem szívesen bontunk fel egy több mint 200 ezer forintos üveget, hanem mert nem könnyű megemelni egy 12 literes palackot. Sörnyitó nem szükséges a hordó méretű kiszereléshez, a kitöltéshez azonban két ember kell - írja a deluxe.hu.

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon
Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől
Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.