Kézműves magyar élelmiszerek Manchesterben

Változatos gasztronómiai kínálattal és az erdélyi magyar kultúra legjavával debütál Manchesterben, az Albert Square-en a Góbé Fesztivál 2017. május 13-14-én.

A góbé szó jelentése szabad fordításban „furfangos székelyt” jelent, nem csoda, hogy a fesztivál célja elsősorban a székely magyar kultúra sokszínűségének megismertetése a brit közönséggel. Az eseményről az Agrármarketing Centrum és partnerei sem hiányozhatak. A szervezet 18 nm-es közösségi standján hungarikum kiállítás és kézműves élelmiszer kóstoltatás – például szürkemarha termékek, zöldség-gyümölcs, pékáru – várja az érdeklődőket, hogy Magyarország és Erdély ízeit megismertessék az Észak-Angliában élőkkel is.

A rendezvény streetfood utcáján a látogatók többek között a lángost, a kürtőskalácsot és az elmaradhatatlan gulyáslevest is megkóstolhatják. A fesztivál fókuszában ugyanakkor zenei és kulturális programok állnak, autentikus erdélyi népzenét, valamint jazzt és modern tánczenét egyaránt hallgathatnak a látogatók. A kétnapos programon fellép többek között a TransylMánia, a Jazzation, a Góbé és Keresztes Ildikó énekesnő. A programok között lesz erdélyi kézműves bemutató, néptánc-oktatás és Rubik-kocka verseny is. A fesztivál szervezői azt remélik, hogy a kezdeményezéssel élénkülő kulturális és művészeti együttműködés indul az Egyesült Királyság, Magyarország és Románia között.

Bővebb információt a fesztiválról a https://gobefest.com/ weboldalon találhatnak.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a mai Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a mai Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.