Kézműves sörökkel erősít a Tesco

Júliusban karakteres ízvilágú kézműves sörökkel bővült a Tesco Finest kínálata. Az exkluzív minőségű sajátmárkás italok között szerepel könnyedebb lager és búzasör, komlósabb ízvilágú hagyományos ale és IPA, illetve markánsabb stout és porter is. A Finest kínálat leghabzóbb termékeit a szlovák KARPAT Kézműves Sörfőzde készíti, ahol a bevált hagyományos recepteket új ízekkel ötvözik.

Az áruházlánc elkötelezett a magas minőségű sörök gyártásában, ezért választotta a többszörösen díjnyertes KARPAT Kézműves Sörfőzdét partneréül. A Nagyszombat közelében található, összesen 6000 hektoliter kapacitású főzde sörmestere Tomáš Hub, aki a világ különböző égtájait megjárva ismerte meg a sörkészítés fortélyait. Több mint 20 éves sörkészítési tapasztalatát Franciaországban, Oroszországban, Vietnámban, Thaiföldön, Indonéziában, Svédországban és Ausztráliában szerezte. A mester hozzáértése és a gyártás során felhasznált legmagasabb minőségű alapanyagok garantálják, hogy kizárólag a legjobb sörök kerülhetnek az áruházak polcaira. A különleges ízek eléréséhez hét különféle, gondosan válogatott malátát (Pilsner Floor, CaraAroma, Melanoma, Carawhat, Carafa Sp. Type 1 és 2 malátát, illetve pörkölt búzamalátát) használnak fel a sörök előállításakor.

A Tesco Finest sörök között mindenki megtalálhatja a saját ízléséhez illőt. Azoknak, akik a nyári hőségben a kesernyésebb, de könnyed ízeket részesítik előnyben,  a Tesco Finest Lager pilseni típusú, Saaz komlóízzel megbolondított, enyhén édes lágersör a tökéletes választás, de gyümölcsös-citrusos komlóízével a Tesco Finest Wheat világos búzasör is frissítő szomjoltó lehet. A Tesco Finest Ale világos rézszínű felsőerjesztésű sör az intenzív komló- és citrusízt virágos-gyümölcsös illattal ötvözi, míg a kínálatban található másik ale, a sötétebb rézszínű Tesco Finest Ipa mézes-citrusos ízzel és a grépfrút fanyar illatával kényezteti kedvelőit. A barnasörök szerelmesei egy finom vacsora mellé választhatják akár a hétféle malátából készülő, Arabica kávéra hajazó Tesco Finest Stout barnasört, vagy az angol stílusú, közepesen testes, bársonyos kávéízű Tesco Finest Portert is.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.