KFC - csont nélkül

A Kentucky Fried Chicken augusztus 5.-én nyíló Louisville-i étterméről eltűnt Harland Sanders ezredes mosolygó arcképe - írja a Marketinginfo.

A Yum! tulajdonában lévő brand új- kísérleti- neve KFC eleven, amely Sanders sült csirkéjének eredeti 11 gyógynövényt és fűszert tartalmazó receptjére utal. Ám az étteremben a kínálat átalakul: A KFC-ben eddig ismeretlen rizs tálak, csirkesaláták, pogácsák, fokhagymás burgonyapüré, gofri krumpli, makaróni és egyéb új elemek várják a vendégeket.

Az új étteremben a brand kizárólag csont nélküli csirkét forgalmaz- tekintettel a könnyebb fogyaszthatóságra és a fiatalabb generációk igényeire, akik a többi gyorsétteremben már a csontozott változathoz szokhattak hozzá.

A logó és egyéb márkajellegzetességek is megváltoztak- így eltűnt a piros-fehér színösszeállítás. Az új egységben több "föld tónust" használ a cég, az épületben pedig tradicionális építőelemek- így több fa és tégla jelenik meg. Hamarosan a KFC egy második louisville-i tesztéttermet is nyitna, majd az eredményektől függően, hasonló üzletekkel állna elő Amerika más részein, sőt akár globális szinten is- értesült a brandchannel. John Cywinski a hálózat elnöke szerint- később részben, vagy egészben a teljes láncra kiterjeszthetik az új koncepciót.

A változások a KFC piaci kihívásokra adott reakciói, a gyorsétterem hálózatok egyre inkább a nagy vásárlópotenciállal bíró 20-as, 30-as korosztály, az "y-generáció" igényeit megcélozva alakítják struktúrájukat.

Forrás: Marketinginfo.hu


Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.