Ki lesz az MBA "Év bortermelője"?

Az előző évek hagyományát folytatva, a Magyar Bor Akadémia ebben az évben is kezdeményezi az „ÉV BORTERMELŐJE MAGYARORSZÁGON 2012. évben” díj odaítélését.

Az előző években Frittmann János(2007), Konyári János(2008), Dr.Lőrincz György(2009), Légli Ottó(2010)és Vida Péter(2011) kapta a díjat.

A procedúra két részből áll. Jelölésből és választásból. Jelölésre a MBA felkérte a 148 tagból álló tagságát, a hazai szakmai szervezeteket, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. szakmai hírlevelére feliratkozott többségében hazai szőlő-bor ágazatban tevékenykedő vállalkozásokat (közel 2.000 cím), a hazai vendéglátás jeles szereplőit (közel 50 cím), a VinCe Magazin előfizetői közül 200-at, a Budavári Borfesztivál (közel 10.000-es) hírlevelének olvasói táborát, hogy szavazatát 2012. november 5-ig adják le. Ezután a MBA feldogozza a beérkezett jelöléseket és az 5 legtöbb szavazatot kapott jelöltnek kínál bemutatkozási lehetőséget a 2012. november 30-án megrendezésre kerülő Borest a Bor Akadémián, jubileumi eseményen a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Az öt jelölt közül a MBA tagjai szavazással döntenek az „ÉV BORTERMELŐJE MAGYARORSZÁGON 2012. évben” cím odaítéléséről. Az eredmény kihirdetésére 2012. december 7-én kerül sor. (Elitbor)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.