Ki lesz az MBA "Év bortermelője"?

Az előző évek hagyományát folytatva, a Magyar Bor Akadémia ebben az évben is kezdeményezi az „ÉV BORTERMELŐJE MAGYARORSZÁGON 2012. évben” díj odaítélését.

Az előző években Frittmann János(2007), Konyári János(2008), Dr.Lőrincz György(2009), Légli Ottó(2010)és Vida Péter(2011) kapta a díjat.

A procedúra két részből áll. Jelölésből és választásból. Jelölésre a MBA felkérte a 148 tagból álló tagságát, a hazai szakmai szervezeteket, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. szakmai hírlevelére feliratkozott többségében hazai szőlő-bor ágazatban tevékenykedő vállalkozásokat (közel 2.000 cím), a hazai vendéglátás jeles szereplőit (közel 50 cím), a VinCe Magazin előfizetői közül 200-at, a Budavári Borfesztivál (közel 10.000-es) hírlevelének olvasói táborát, hogy szavazatát 2012. november 5-ig adják le. Ezután a MBA feldogozza a beérkezett jelöléseket és az 5 legtöbb szavazatot kapott jelöltnek kínál bemutatkozási lehetőséget a 2012. november 30-án megrendezésre kerülő Borest a Bor Akadémián, jubileumi eseményen a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Az öt jelölt közül a MBA tagjai szavazással döntenek az „ÉV BORTERMELŐJE MAGYARORSZÁGON 2012. évben” cím odaítéléséről. Az eredmény kihirdetésére 2012. december 7-én kerül sor. (Elitbor)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.