Kiderült, miért nem nyit ki időben Gerendai Károly új étterme

A tervek szerint a nagyvállalkozó az ikonikus Klauzál téri helyet eredeti hangulatában és ízeivel szerette volna újraéleszteni, de a nyitás a szükséges engedélyek hiányában egyelőre még várat magára.

A nagyvállalkozó szerint az önkormányzati választások miatt a vártnál lassabban ment az engedélyek beszerzése, a szeptemberi nyitás így nem jött össze, de az év végére elkészülhetnek.

Ahogy a Világgazdaság cikkében is olvasható Gerendai Károly a reméltnél több akadállyal szembesült amelyek miatt a szeptemberi nyitást el kellett halasztani. 

Az eredeti helyiség szűkös volta miatt meg kellett vásárolni a szomszédban található lakást, ahol az előírásoknak megfelelően a konyha és a kiszolgálóegységek kapnak helyet. De mivel "a régi hely ehhez már szűkös volt, az új engedélyeket arra már nem lehetett volna megszerezni." - derült ki a cikkből.


Fotó: Színes Erzsébetváros Facebook oldala

Gerendai hangsúlyozta, hogy sem a koncepció, se a Kádár vendégtere nem változik, marad a 48 szék, a kockás abroszok, a törzsvendégek fotóival borított falak és az eredeti ízek, és természetesen a korabelihez hasonló jó ár-érték arány -  igaz valamivel szűkebb étlap várja majd a vendégeket.

"Az újranyitás időpontja az engedélyköteles munkálatok startján múlik, onnan számítva körülbelül két hónap múlva lesz." 

- mondta.

Azt pontosan még nem lehet tudni, hogy az engedélyeket mikor kapják meg, de azt remélik, hogy talán ősszel, az új képviselő-testület felállása után felgyorsulnak a folyamatok...

 


Százezer eladatlan sertés a magyar gazdáknál

Százezer eladatlan sertés a magyar gazdáknál 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.