Kigyulladt egy étterem Siófokon

Kigyulladt egy étterem a Siófokhoz tartozó Balatonszabadifürdőn, a 7-es út mentén vasárnap – értesült a Sonline.hu szerkesztősége.

– Egy 200 négyzetméteres alapterületű vendéglátóegységben csaptak fel a lángok – tájékoztatta a médiumot Gaál Attila, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. – A helyszínre négy egységet – három siófokit és egy balatonfűzfőit – riasztottak, valamint a katasztrófavédelmi műveleti egység is a lángoló épülethez vonult. A tűzoltók másfél órás küzdelem után fékezték meg a lángokat.
– Személyi sérülés nem történt, a szakemberek két gázpalackot hoztak ki a lángokban álló épületből – tette hozzá a megyei katasztrófavédelmi szóvivő. – A munkálatok miatt a rendőrség lezárta a 7-es út érintett szakaszát. Azt, hogy mitől gyulladt ki az étterem, egyelőre még vizsgálják. A Sonline.hu Információi szerint több milliós kár keletkezett az étteremben, ennek ellenére a tulaj már pénteken újra kinyitna. Úgy tudják, miután elmentek a tűzoltók, betévedt egy vendég, aki a károkat látva azért megkérdezte, van-e kiszolgálás...

Forrás: sonline


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.