Kihagynak a dánok egy-egy étkezést, olyan drága lett az élelmiszer

Az élelmiszerek ugrásszerű drágulása miatt a dánok kevesebbet vásárolnak és kevesebbet esznek, mint korábban, derül ki egy friss felmérésből, amelyet a koppenhágai élelmezésügyi minisztérium készíttetett. 

A 40 ezernél kisebb jövedelemmel rendelkező családok közül minden ötödik azt állítja, hogy néha teljesen kihagy egy-egy étkezést. Ez a lakosság 20 százalékát érinti, áll az euronews.com híradásában.

"Egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy akiknek nincs sok pénzük, inkább nem esznek annyit, mint korábban. Ez olyan tendencia, amely az élelmiszerszegénység felé mutat", mondja Judith Kyst, annak a cégnek a vezérigazgatója, amelyik a felmérést végezte.

 
 
Sokan kezdnek rászokni, hogy a boltokban a leárazott termékeket keressék, még akkor is, ha azoknak rosszabb a minősége.  A húsfogyasztás különösen visszaesett. "Csak akkor veszek húst, ha le van árazva, mert egyébként nem tudom megengedni magamnak"  - mondja egy vásárló az egyik szupermarketben. 

Dániában idén október végére átlagosan 10,1 százalékkal emelkedtek az árak az előző évhez képest. Az országban 1982 óta nem volt ilyen magas az infláció, amelyet főként az áram, az élelmiszer, a gáz és az üzemanyag drágulása okozott.

Forrás: Euronews


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.