Kijött az új Michelin-kalauz

Esetünkben nincs egetverő változás: a budapesti, korábban díjazott helyek közül, mind megtartotta Michelin-csillagát.

A koronavírus-járvány miatt megcsúszott a Michelin-kalauz Main Cities Of Europe című regionális kiadásának premierje, de most végre megtudhattuk, hogyaz Onyx megtartotta mindkét csillagát, és ismét egy csillaggal jutalmazták a Babelt, a Borkonyhát, a Costest, a Costes Downtownt és a Standot is. A Petrus pedig az előző évben is BIB Gourmand minősítést kapott, akárcsak most, adja hírül az index.hu portál.

Továbbra is szép számmal vannak Michelin-tányéros éttermeink, így kapott helyet az aktuális kalauzban a napokban végleg bezárt Baraka, valamint a Fausto's, a Fricska, a Laurel Budapest, a Mák, a Nobu Budapest, az Olimpia, a St. Andrea, a Textúra, a Tigris, az Alabárdos, az Arany Kaviár, a Baltazár, a Zona és a Csalogány 26. A kapott díjuk, azaz az A L'assiette or The Plate, vagyis Michelin-tányér viszonylag friss kategória, ezt olyan éttermeknek osztják ki, amelyek egyszerűen csak jó ételeket szolgálnak fel.

Ahogy az index.hu nemrég megírta, Budapesten egyelőre még nem nyitott ki minden Michelin-csillagos étterem, de az elkövetkezendő hetekben szépen-lassan újra fogadnak majd vendégeket.

A sajtóközleményből az is kiderült, hogy megvan Krakkó első Michelin-csillagos étterme, ez a Bottiglieria 1881, és hogy Ausztriának két új egycsillagos étterme van, az APRON és The Glass Garden. És ha az összesítést nézzük, akkor az idei kalauzban összesen

• 24 háromcsillagos

• 95 kétcsillagos

• 380 egycsillagos

• 253 Bib Gourmand minősítésű étterem szerepel.

Forrás: index.hu


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.