Kiöntötték a németek a sört a lefolyóba

A koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések miatt tavaly november óta zárva tartanak az éttermek, a szállodák és a kocsmák. Ha pedig zárva a kocsma, nincs vendég, ha nincs vendég, akkor nincs, aki csapolt sört igyon, ha nem isznak csapolt sört, nem is rendelnek csapolni való sört a sörfőzdéktől. 

Éppen ezért német sörfőzdék arra kényszerültek, mivel az eladatlan sörnek lejárt a szavatossága, hogy kénytelenek voltak kiönteni.

Az érintett sörfőzdék szerint ráadásul több millió eurót érő sörkészlet landolt a lefolyóban, adta hírül az index.hu a Reuters nyomán.

A német sörfőzők két szövetsége, a DBB és a VPBD is a sörkereslet megcsappanása miatt levélben szólította fel a német kormányt: adjanak pénzügyi támogatást annak érdekében, hogy az ipar ki tudjon lábalni a koronavírus okozta gazdasági válságból. A bárok és kocsmák részesültek állami segítségben, de a sörfőzdékre senki sem gondolt. 

A nyílt levelet nagyjából 300 sörfőzde, mások mellett a Carlsberg Deutschland, a Bitburger Braugruppe, a Krombacher és a Paulaner Brauerei látta el szignójával – írja a Reuters

 

Forrás: Reuters / index


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.