Kirabolták a füredi éttermest

Fegyverrel rabolt ki három, kommandósnak öltözött férfi egy balatonfüredi vállalkozót; a Balaton étterem vezetőjének a lakásából több millió forintot vittek el - tájékoztatta a rendőrség szerdán az MTI-t.

A vállalkozót kedd hajnalban a füredi lakása előtt várta három fegyveres, kommandósruhát viselő férfi, és - rendőröknek kiadva magukat - arról tájékoztatták, hogy egy bűncselekménnyel kapcsolatosan kívánják meghallgatni, továbbá házkutatást tartanak nála - mondta Futtató Norbert, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, hozzátéve, hogy a férfit meg is bilincselték.

Közlése szerint a "házkutatás" során a bűnözők különböző értékeket és több millió forintot vittek el a lakásból. A megbilincselt vállalkozót beültették a saját kocsijába, s azt mondták neki, hogy beviszik a füredi rendőrkapitányságra - tájékoztatott a sajtóügyeletes.

A rablók azonban 200-300 méter után megálltak, kiszálltak a vállalkozó kocsijából, s közölték vele, hogy mindjárt jönnek érte "rendőr kollégák", és távoztak - mondta Futtató Norbert. Ismertetése szerint a vállalkozó egy idő után hazaindult, és feljelentést tett a füredi rendőrségen.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveres rablás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. (forrás: MTI)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.