Kiszállítással kísérletezik Németországban a McDonald's

Ez egy piaci igény egyértelmű megnyilvánulása - adta hírül a W&V. A csoport lelkesedését úgy néz ki, siker koronázta. A hálózat osnabrücki franchise átvevője három napra elindítja termékei autós kiszállítását kísérleti jelleggel.

"Országos szinten biztosan nem vezetjük be ezt a szolgáltatást" - írta a vállalat közleménye. Ez azonban nem jelenti azt, hogy biztosan le kell mondanunk a házhoz jövő McDonald's ételek ábrándjáról. A gyorsétterem a közelmúltban jobban kapható az újításokra, mint bármikor korábban.

A franchise hálózatokra jellemző, hogy a legsikeresebb újítások a franchise átvevőktől származnak. Amennyiben egyes éttermek szintjein sikert érnek el a hálózatok újításai, csak azután kerülnek kiterjesztésre ki a hálózat többi részére.

A McDonald's egyik legnagyobb ilyen újítása a Big Mac szendvics volt. A Big Mac-et Jim Delligatti, a hálózat egyik franchise átvevője mutatta be 1967-ben, Uniontown városában lévő saját éttermében. Egy év leforgása alatt a szendvics Amerika-szerte a gyorséttermek alapvető termékévé vált.

A Big Mac napjainkban is az egyik legnépszerűbb McDonald's termék. Becslések szerint a hálózat évente 550 millió Big Macet értékesít csak az Egyesült Államokban, ami azt jelenti, hogy átlagosan 16 darabot értékesítenek másodpercenként.

Forrás: Marketinginfo.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.