Kiszállítással kísérletezik Németországban a McDonald's

Ez egy piaci igény egyértelmű megnyilvánulása - adta hírül a W&V. A csoport lelkesedését úgy néz ki, siker koronázta. A hálózat osnabrücki franchise átvevője három napra elindítja termékei autós kiszállítását kísérleti jelleggel.

"Országos szinten biztosan nem vezetjük be ezt a szolgáltatást" - írta a vállalat közleménye. Ez azonban nem jelenti azt, hogy biztosan le kell mondanunk a házhoz jövő McDonald's ételek ábrándjáról. A gyorsétterem a közelmúltban jobban kapható az újításokra, mint bármikor korábban.

A franchise hálózatokra jellemző, hogy a legsikeresebb újítások a franchise átvevőktől származnak. Amennyiben egyes éttermek szintjein sikert érnek el a hálózatok újításai, csak azután kerülnek kiterjesztésre ki a hálózat többi részére.

A McDonald's egyik legnagyobb ilyen újítása a Big Mac szendvics volt. A Big Mac-et Jim Delligatti, a hálózat egyik franchise átvevője mutatta be 1967-ben, Uniontown városában lévő saját éttermében. Egy év leforgása alatt a szendvics Amerika-szerte a gyorséttermek alapvető termékévé vált.

A Big Mac napjainkban is az egyik legnépszerűbb McDonald's termék. Becslések szerint a hálózat évente 550 millió Big Macet értékesít csak az Egyesült Államokban, ami azt jelenti, hogy átlagosan 16 darabot értékesítenek másodpercenként.

Forrás: Marketinginfo.hu


Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.