Kizöldül a McDonald's

Az eddig ismert vörös logo helyett rövidesen a zöld szín lesz a domináns a cég emblémájában. A váltás a cég külső és belső átalakulását, és a környezetvédelem fontosságát, és tiszteletben tartását hivatott tükrözni.

Amint Financial Times Deutschlandnak adott nyilatkozatában Holger Beeck, a McDonald’s alelnöke elmondta, a bevezetésében "úttörő" szerep jut a németországi hálózatnak, először itt fogják használni az új logot az újonnan épülő, illetve felújítandó éttermek kialakításánál.A döntés azért nagy horderejű, mert a 2009-es statisztikák szerint a McDonald’s embléma a világ hatodik legismertebb brandje (csak a Coca-cola, az IBM, a Microsoft, a GE és a Nokia előzi meg a sorban), és Németországban a legismertebb márka a 12-18 évesek szegmensében.A www.thelocal.de német portál hozzáteszi, hogy a McDonald’s a közelmúltban több irányból kapott kritikákat különböző környezetvédő csoportok irányából, a tevékenységéből következő környezeti ártalmak, és a papírfelhasználás rovására írható erdőpusztulás okán. Legutóbb a Greenpeace szólította fel a céget a jelenleginél környezetkímélőbb, klórfluorkarbon (CFC) mentes hűtők használatára.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.